1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rojin’i arama çalışmalarında 38 kişinin ifadesi alındı

Rojin’i arama çalışmalarında 38 kişinin ifadesi alındı

featured
service

27 Eylül’den beri kayıp: Rojin Kabaiş için arama çalışmaları sürüyor

27 Eylül akşamı kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Yurdu’ndan çıkarak Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini belirten 19 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten o günden bu yana haber alınamıyor. Arkadaşları, Rojin’in geri dönmemesi üzerine ertesi gün saat 12.00’de polise haber verdi. Rojin’in en son yurttaki akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktığı, sahile gitme planını arkadaşlarına anlattığı ve yalnız gitmeyi tercih ettiği öğrenildi.

Polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucunda, 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait olduğu tespit edilen cep telefonu, kulaklık, kek ve su şişesi bulundu. Bu ipuçları, genç kızın son görüldüğü yer olarak sahili işaret ederken, telefon üzerinde incelemeler yapmak üzere kriminal laboratuvara gönderildi. Telefonun yüksek düzeyde bir şifreleme ile korunuyor olması, teknik incelemeyi yavaşlatmış durumda.

Arama çalışmaları boyunca Rojin’in kaybolduğu bölgeye giriş ve çıkış yapan 100’den fazla araç incelendi. Ayrıca Rojin’in kaldığı yurttaki arkadaşlarıyla birlikte Diyarbakır’daki 38 yakın akrabasının yazılı ve sözlü ifadelerine başvuruldu. Ancak şu ana kadar elde edilen bilgiler, Rojin’in kayboluşuyla ilgili net bir ipucu sunmuş değil.

Polis ve jandarma ekiplerine Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de destek veriyor. Çalışmalar kapsamında Van Gölü’nde yapılan deniz aramalarında su üstü radar cihazları ve yandan taramalı sonar teknolojisi kullanılıyor. Ayrıca Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen sonar cihazı, gölün dibini tarayarak kayıp öğrenciye ulaşmaya çalışıyor. Buna rağmen arama çalışmalarının 7’nci gününde de herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rojin’i arama çalışmalarında 38 kişinin ifadesi alındı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz