1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sabah ezanında başlıyor, 45 dereceye meydan okuyor! Herkes stok yapıyor, tarlada 5 TL’den markette 25 TL’den satılıyor

Sabah ezanında başlıyor, 45 dereceye meydan okuyor! Herkes stok yapıyor, tarlada 5 TL’den markette 25 TL’den satılıyor

featured
service

Kilis’in bereketli topraklarında domates fidelerini toprakla buluşturan çiftçiler ilk domates hasadını tamamladı. 9000 dekar alanda yetiştirilen domateslerde bu yıl rekolte yüksek gelince çiftçilerin de yüzü güldü. Kavurucu sıcakların altında uğraşan işçiler bu yıl domatesin tarladan fiyatının 4-5 TL olduğunu belirtti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mesaiye başlayan işçiler güneşin altında öğle saatlerine kadar çalışmalarını sürdürüyor.

Kilis’in Polateli ilçesinde Türkiye’nin her bölgesine gönderilen domatesler yetiştirilirken Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, 3 4 ay önce fidelerin toprakla buluştuğunu belirterek fiyatları yüksek Beklerken geçen seneki fiyatlarla aynı satılmasının çiftçileri mağdur ettiğini ve ifade etti. Özdemir, tarlada en fazla 5 TL’den alıcı bulan domatesin marketlerde 25 TL’den satıldığını söyledi. Çiftçinin üretmesine rağmen kazananın aracılar olduğunu işaret eden Özdemir, rekoltenin yüksek olması nedeniyle üreticilerin umudunun ikinci ve üçüncü kırımda olduğunu da vurguladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlaya gelen üreticiler öğlen saatlerine kadar çalışıyor. Çiftçi İbrahim Çağlı, “45 derece sıcaklığın altında zorlu mesaimiz başladı. Dönümünden 15 ton rekolte beklediğimiz tarlada yüksek rekolte beklentimiz var. Geçen sene domatesi tarlada 5 TL’den satıyorduk bu sezon da aynı fiyatlardan alınırken marketlerde 25 TL” dedi.

Kavurucu sıcak altında domates hasadı - Gündem - Hududeli Gazetesi - Kilis Haber

Hasat sırasında hissedilen sıcaklığın 40 45 derece olduğunu dile getiren Ayşe Çağlı, markette 25 TL’den satılan domatesin tarlada ₺5 ve altından aracı bulduğunu belirterek bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi. Sabah ezanından sonra tarım işçileriyle birlikte tarlaların yolunu tutan işçiler zorlu mesaiye başlarken ürünlerdeki beklentinin de 10-15 TL arasında olduğunu aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sabah ezanında başlıyor, 45 dereceye meydan okuyor! Herkes stok yapıyor, tarlada 5 TL’den markette 25 TL’den satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz