1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sabah’ın Özgür Özel röportajı Erdoğan’a bir mesaj mıydı? Barış Pehlivan: İktidar medyası radikal kararlar alabilir

Sabah’ın Özgür Özel röportajı Erdoğan’a bir mesaj mıydı? Barış Pehlivan: İktidar medyası radikal kararlar alabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Sabah Gazetesi’nin sorularını yanıtlamıştı.

Seçim öncesi muhalefete yer vermeyen iktidara yakın Sabah’ın, seçimden sonra Özel’e yer vermesi ve o günkü sayısının manşetinde Özel’in olup Erdoğan’ın olmaması dikkat çekmişti.

Gazeteci Barış Pehlivan, iktidara yakın medya ile ilgili gelen kulis bilgilerini paylaştı.

Cumhuriyet’teki köşesinde iktidara yakın medya ile ilgili bir yazı kaleme alan Pehlivan, “İktidar medyasında ekonomik daralmalar olacaktır. Bazı gazeteler kapanma ya da sadece dijitalde yayın yapma gibi radikal kararlar alabilir” dedi.

Pehlivan şunları aktardı:

“Hepsi çok bilinen, iktidar medyasında çalışan dört ayrı televizyoncu ve gazeteci ile konuştum. Görüştüğüm medya mensuplarının ortak kanısı şuydu: “Değişmeliyiz!”

Ancak iktidar medyasında arzulanan değişimin olup olmayacağı konusunda farklı görüşler mevcuttu. Tartışma kapısını daha da aralasın diye içinde farklı görüşler de barındıran o sözleri aktaracağım. İşte AKP medyasını içinden bilen isimlerin “Bundan sonra ne olur” sorusuna verdikleri yanıtlar…

Seçim medyayı da etkilemez olur mu, etkileyecek. Unutmayalım ki belediyelerin el değiştirmesiyle CHP muazzam bir maddi güç elde etti. Aynı şekilde iktidar da ciddi bir maddi güç kaybı yaşadı. Bunu sadece “toplu gazete alımı” ile düşünürsek yanılırız. Özellikle iktidar medyası her belediye ile yıllık sözleşmeler yapıyordu. Bu muhalif medyada da var. Ancak bu gelir ve güç artık iktidar medyasında yok. İktidarda kalan belediyelere de daha çok yük biner. Her şeye rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan medyadan zaten memnun değildi, etkili olduğunu düşünmüyordu. Şimdi kaliteyi artırmak zorundayız. Öyle ya seçim döneminde onca yayın organı o kadar haber yaptı; sonuç ne? Sıfır! İktidar medyasında ekonomik daralmalar olacaktır. Bazı gazeteler kapanma ya da sadece dijitalde yayın yapma gibi radikal kararlar alabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sabah’ın Özgür Özel röportajı Erdoğan’a bir mesaj mıydı? Barış Pehlivan: İktidar medyası radikal kararlar alabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz