Sadece 5 saatte toplayıp terk ediyorlar! Temmuza kalmadan hasadı tamamlanacak! Fiyatı 70 TL’den 25 TL’ye düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haziran ayının sıcak geçmesi nedeniyle çilek toplayan tarım işçileri de zor anlar yaşamaya başladı. Güneşten daha az etkilenmeleri için sabah 05:00’te mesaiye başlayan işçiler 10.00’da mesai sonlandırıyor. Vücutlarını kapatan kıyafetler ve şapkalarla sıcaktan korunmaya çalışan işçiler çilekleri toplarken zor anlar yaşıyor.

Sandıkları tek tek yerleştirilen ürünler araçlarla Atayurt Sebze ve Meyve Hali’ne gönderiliyor. Tarlada bulunan son ürünlerin toplanması ile birlikte Temmuz ayı gelmeden hasadın tamamlanması bekleniyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Kemal Gezer, AA muhabirine, 2019 yılında coğrafi işaretle tescillenen Silifke çileğinin rengi, tadı ve aromasının ön planda olduğunu söyledi. Haziran ayı itibarıyla sıcak giden havaların hasat işlemlerini zorlaştırdığını dile getiren Gezer, “Aşırı sıcaklar nedeniyle bir süredir ürünleri 05.00’te toplayıp 10.00’da bırakıyoruz. Çiftçiler, sıcaklık nedeniyle bu yıl umduğunu bulamadı. Yeni sezon için fide ekimine 20-25 Ağustos’ta yeniden başlayacağız. Üreticilerimize yeni sezonda bol kazanç diliyorum.” dedi.

Silifke Çileği Karaman'da da Seviliyor

Güneş ile birlikte erken olgunlaşmaya başlayan ürünlerde yanıklar oluşurken sezon başında 80.000 ton olarak hedeflenen rekoltenin 60 bine kadar gerilediği belirtildi. Sezon başı itibariyle çileğin üreticiden kilogram fiyatının 70 TL’ye alındığını dile getiren Gezer, fiyatının 25-35 TL’ye kadar gerilediğini söyledi.

Kurtuluş Mahallesi’nde 10 dönümlük alanda üretim yapan Mehmet Öztürk, sıcak havaların çilek toplama süreçlerini olumsuz etkilediğini belirtti. İlk hasat döneminde verimin oldukça iyi olduğunu dile getiren Öztürk, ikinci çiçek de sıcak nedeniyle hasadın 20-25 gün öne çekildiğini ifade etti. Fidede olan çileklerin Güneş nedeniyle yandığının altını çizen Öztürk, mevcut çileklerinde sıcak nedeniyle zor bir şekilde toplandığını dile getirdi. Öztürk sektörde işçi sıkıntısı olduğunu belirterek kimsenin tarlaya gelmek istemediğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sadece 5 saatte toplayıp terk ediyorlar! Temmuza kalmadan hasadı tamamlanacak! Fiyatı 70 TL’den 25 TL’ye düştü

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz