Eline bir uğraş olsun diyerek hobi olarak girdiği işi büyük bir kazanca dönüştüren Mirgün Ünal, terasta başladığı İşi 21 dönümlük araziye taşıdı. 2002 yılında evinin terasında çocuklarına sağlıklı sebze ve meyve yetiştirmek için başlayan Ünal, 2005 yılında fideleri satışa çıkararak işi ticarete döktü. 2010 yılına geldiğimizde tarım arazisi Almaya karar veren Mirgün Ünal, Türkiye’nin dört bir yanına sebze ve meyve fidesi yetiştirmeye devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay alan Mirgün Ünal 2017 yılında yıllardır hiç ilaç kullanmamanın hediyesi olarak organik üretim yapabileceği belgesini boynunu astı. Ünal, oğlu ile birlikte 4 dönümlük kapalı, toplam 21 dönüm üzerinde organik fide ve sebze yetiştiriciliği yapıyor.
Evinin terasında domates yetiştirerek başladı işin buralara kadar geldiğini dile getiren Ünal, “Evimin terasında domates yetiştiriyordum. Sonra Allah nasip etti ve burada bir yer aldım. Burada fide üretmeye başladım. Sonra bir yer daha aldık. Konu büyüdü ve Türkiye’nin organik sertifikalı ilk fidecisi olma hakkını elde ettik. Tarım çok para kazandıran bir şey değil fakat insanı çok tatmin eden yönleri var. Büyük bir keyifle yapıyoruz” sözlerini dile getirdi.
Ziraat Mühendisi oğlu Mirzat Ünal ise 40 çeşidin üzerinde ürün yetiştirdiklerini söyledi. Mirzat Ünal kendi ürünlerinden tohum alarak ürün yetiştirdiğini dile getirirken üretime şubatın 7’si ile 15’i gibi başladıklarını söyledi. Ünal, haziranın 15’ine kadar satışı yapılan ürünlerin sulamasının ve gübrelenmesinin de tamamen organik olduğunu vurguladı. Baba oğulun şimdiki hedefleri ise çubuğun meşhur lezzeti turşularını kendi sebzeleri ile yapmak.
Yorumlar kapalı.