1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sadece hobi olsun dedi, Ankara’da 40 çeşit ürün yetiştirdi! Terasta başladı 21 dönümlük araziye taşıdı

Sadece hobi olsun dedi, Ankara’da 40 çeşit ürün yetiştirdi! Terasta başladı 21 dönümlük araziye taşıdı

featured
service

Eline bir uğraş olsun diyerek hobi olarak girdiği işi büyük bir kazanca dönüştüren Mirgün Ünal, terasta başladığı İşi 21 dönümlük araziye taşıdı. 2002 yılında evinin terasında çocuklarına sağlıklı sebze ve meyve yetiştirmek için başlayan Ünal, 2005 yılında fideleri satışa çıkararak işi ticarete döktü. 2010 yılına geldiğimizde tarım arazisi Almaya karar veren Mirgün Ünal, Türkiye’nin dört bir yanına sebze ve meyve fidesi yetiştirmeye devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay alan Mirgün Ünal 2017 yılında yıllardır hiç ilaç kullanmamanın hediyesi olarak organik üretim yapabileceği belgesini boynunu astı. Ünal, oğlu ile birlikte 4 dönümlük kapalı, toplam 21 dönüm üzerinde organik fide ve sebze yetiştiriciliği yapıyor.

Evinin terasında domates yetiştirerek başladı işin buralara kadar geldiğini dile getiren Ünal, “Evimin terasında domates yetiştiriyordum. Sonra Allah nasip etti ve burada bir yer aldım. Burada fide üretmeye başladım. Sonra bir yer daha aldık. Konu büyüdü ve Türkiye’nin organik sertifikalı ilk fidecisi olma hakkını elde ettik. Tarım çok para kazandıran bir şey değil fakat insanı çok tatmin eden yönleri var. Büyük bir keyifle yapıyoruz” sözlerini dile getirdi.

Terasında başladığı tarıma 21 dönümlük arazisinde devam ediyor

Ziraat Mühendisi oğlu Mirzat Ünal ise 40 çeşidin üzerinde ürün yetiştirdiklerini söyledi. Mirzat Ünal kendi ürünlerinden tohum alarak ürün yetiştirdiğini dile getirirken üretime şubatın 7’si ile 15’i gibi başladıklarını söyledi. Ünal, haziranın 15’ine kadar satışı yapılan ürünlerin sulamasının ve gübrelenmesinin de tamamen organik olduğunu vurguladı. Baba oğulun şimdiki hedefleri ise çubuğun meşhur lezzeti turşularını kendi sebzeleri ile yapmak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sadece hobi olsun dedi, Ankara’da 40 çeşit ürün yetiştirdi! Terasta başladı 21 dönümlük araziye taşıdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz