1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Spor ve Sağlıklı Yaşam Vurgusu

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Spor ve Sağlıklı Yaşam Vurgusu

service

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ümraniye’de düzenlenen yürüyüş ve spor etkinliğine katılarak sağlıklı yaşamın önemini yineledi. “Hastalanmadan bedenimize bakmalıyız, bunu bir emanet olarak görmeliyiz” diyerek sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Memişoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, kilolu olmanın ve hareketsizliğin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek, düzenli spor yapmanın önemini ifade etti. “Kilolu olduğunuzda ve hareketsizseniz her türlü hastalık riskiyle karşı karşıyayız. Kalp yetmezliği, eklem bozuklukları ve daha fazlası mümkün” dedi.

Bakan, Türk toplumunun büyük bir kısmının kilo problemi yaşadığını ve bu konuda bilinçlenmenin gerektiğini vurguladı. “Karbonhidrat ağırlıklı beslenmekten kaçınmalıyız, meyve ve sebzeye yönelmeliyiz” diyerek sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık sisteminin büyük bir değişim yaşadığını belirterek, koruyucu sağlık hizmetlerine odaklanmanın hedeflendiğini ifade etti. “Amacımız tedavi değil, hastalanmadan sağlığımıza dikkat etmektir” dedi.

Ümraniye etkinliğinde, 50 yaş üzerindeki bireylere yönelik ücretsiz kanser taramaları hakkında bilgi veren Memişoğlu, grip aşılarının zamanının geldiğini hatırlatarak, eczanelerden temin edilebileceğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Spor ve Sağlıklı Yaşam Vurgusu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz