1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sağlıkta şiddet son bulmuyor: İki doktor ölüm haberi verirken darbedildi

Sağlıkta şiddet son bulmuyor: İki doktor ölüm haberi verirken darbedildi

featured
service

Ölüm haberini hasta yakınlarına vermek isteyen anestezi uzmanı Dr. Hüseyin Emrah Keskin (51) ve asistan Dr. Hazal Yaşar Çokyaman (30), hasta yakını Birkan Can A. tarafından saldırıya uğradı. Keskin, suratına aldığı dört yumruk sonucu baygınlık geçirirken, Çokyaman da elinden yaralandı.

Olay sırasında bir diğer hasta yakını S.A. da kavgaya karıştı. Hastanenin güvenlik personeli araya girerek durumu kontrol altına aldı. Baygınlık geçiren Dr. Keskin ile elinden yaralanan Dr. Çokyaman tedavi edilerek darp raporu aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, B.C.A. ve S.A.’yı gözaltına aldı. İki şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

İki çocuk sahibi Uzman Dr. Hüseyin Emrah Keskin, yaşadığı olayı anlatarak, “Uzun süre yatmakta olan hastamızın ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarını çağırdık. Bilgilendirme esnasında bir hasta yakını uzaktan gelerek 4-5 kez yüzüme yumruk attı. O an baygınlık geçirdim. Acil Servis’e kaldırıldım. Başka bir hasta yakını oraya gelip benden şikayetimi geri çekmemi istedi. Vazgeçmeyeceğimi söyleyince ise ‘Eve rahat gidebilecek misin. Sana gününü göstereceğim’ diyerek tehdit etti. Bütün hastalara kendi hastamız gibi bakmamıza rağmen bu şekilde şiddet görmemiz bizleri meslekten soğutuyor” dedi. Keskin, yaşadığı şiddet nedeniyle tıp fakültesini kazanan oğlunun da üzgün olduğunu belirtti.

9556140.jpg

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve oda avukatı Mithat Kara, sağlık çalışanlarının yanında olup destek verdi. İzmir Tabip Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Hiçbir şiddet eyleminin her ne gerekçe ile olursa olsun makul gösterilmesi kabul edilemez. Bu vahşeti kabullenmek mümkün değildir. Sağlıkta şiddeti sıradanlaştıran, gündemden düşürmeye çalışan ve görmezden gelen idarecilere ve sağlık otoritesine inat, sağlıkta şiddete ve sağlık otoritesinin yaklaşımlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli sürecin takipçisi olacak, hastanedeki güvenlik zafiyetine karşı önlemlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunacağız” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlıkta şiddet son bulmuyor: İki doktor ölüm haberi verirken darbedildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz