1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sakarya’da kapsamlı uyuşturucu operasyonlarda 21 şüpheliye adli işlem

Sakarya’da kapsamlı uyuşturucu operasyonlarda 21 şüpheliye adli işlem

featured
service

Sakarya’nın Kocaali, Sapanca, Hendek ve Pamukova ilçelerinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonları başarıyla tamamlandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, uyuşturucuyla mücadele ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 4 Temmuz tarihinde KOM, Asayiş, İstihbarat ve JASAT ekipleri sahadaydı.

Operasyonlarda toplam 617 kök kenevir, 235 gram esrar, 182 gram sentetik uyuşturucu, 43 uyuşturucu hap, 4 uyuşturucu madde kullanma aparatı, esrar öğütme aparatı, 2 hassas terazi, 4 tabanca fişeği, 10 ruhsatsız av tüfeği, 164 av tüfeği fişeği, 3 kurusıkı tabanca, 6 kurusıkı tabanca fişeği, 5 cep telefonu ile 2 bin 220 lira para ele geçirildi. Ele geçirilen bu maddeler ve ekipmanlar, uyuşturucu ticareti ve kullanımının önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Operasyonlar kapsamında 21 kişi hakkında adli işlem uygulandı. Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda yakalanan bu kişiler, adli mercilere sevk edildi. Yapılan bu başarılı operasyonlar, Sakarya’da uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü bir kez daha gösterdi.

Öte yandan Kocaali ilçesinde bir şüpheli, olay yerinde görüntü alan jandarmaya ait drona av tüfeğiyle ateş açtı. Bu tehlikeli davranış nedeniyle “genel güvenliği tehlikeye sokma” suçundan hakkında soruşturma başlatıldı.

Bir diğer olayda, Kocaali ilçesinde bir zanlı, görevini yapmaya çalışan jandarma personelinin üzerine traktör sürdü ve hakarette bulundu. Bu davranışı nedeniyle hakkında “kasten yaralamaya teşebbüs” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarından ayrıca soruşturma başlatıldı. 

Sakarya’da yürütülen bu operasyonlar, uyuşturucuyla mücadelenin ne kadar kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü gösteriyor. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, toplum sağlığını tehdit eden bu tür suçlarla mücadelede titizlikle çalışmaya devam ediyor. Valilik tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelede vatandaşların da destek olması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da kapsamlı uyuşturucu operasyonlarda 21 şüpheliye adli işlem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz