1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sakarya’da Netanyahu’nun Konuşmasına Protesto

Sakarya’da Netanyahu’nun Konuşmasına Protesto

featured
service

Sakarya, Bolu ve Düzce’de, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya karşı protesto gösterileri düzenlendi.

Sakarya’da, Milli İrade Platformu öncülüğünde, Cuma namazının ardından Tarihi Orhan Gazi Camisi önünde toplanan kalabalık, Netanyahu’nun yaptığı açıklamaları kınadı. Sakarya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Yahya Bakır, yaptığı açıklamada, “Gazze’deki soykırım insanlık tarihine kara bir leke olarak kazındı. Bunun yanı sıra ABD, Netanyahu’yu davet ederek Kongre’de konuşma fırsatı sundu.” dedi.

Bolu’da ise, protestocular Kadı Cami önünde toplandı. Memur-Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, ABD Kongresi’ni Gazze’deki olaylardan dolayı şiddetle kınadıklarını belirtti. Yılmaz, “Parlamento içinde direnen Rashida Tlaib’e destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Düzce’de de Milli İrade Platformu üyeleri, Cedidiye Camisi önünde toplanarak Netanyahu’nun konuşmasına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Kudret Koz, ABD Parlamentosu’nun Netanyahu’yu ayakta alkışlamasını, tarih açısından büyük bir utanç olarak adlandırdı ve “Zulmü alkışlayanlara karşı mazlumu savunmayı sürdüreceğiz,” dedi.

Protestolar sırasında, yerel müftüler ve dernek temsilcileri, Filistin’e destek mesajları vererek dayanışma çağrısında bulundular.

Düzce’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasına tepki gösterildi. Milli İrade Platformu üyeleri, ellerinde İsrail’i kınayan pankartla cuma namazından sonra Cedidiye Camisi önünde toplandı. Grup adına açıklamayı Kudret Koz, yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da Netanyahu’nun Konuşmasına Protesto
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz