1. Haberler
  2. Gündem
  3. Samsun’da Boğulma Tehlikesi Geçiren Aile Kurtarıldı

Samsun’da Boğulma Tehlikesi Geçiren Aile Kurtarıldı

service

Samsun’un Atakum ilçesinde, 6 kişilik bir aile denizde boğulma tehlikesi atlattı. Kahramanmaraş’tan çocuklarını eğitim için Samsun’a getiren Ak ailesi, serinlemek amacıyla denize girdi.

Baba Mustafa, anne Emine ve çocukları Alper, Sena, Kutay ve Efkan Ak, Türk-İş mevkiinde deniz keyfi yaparken ani bir tehlike ile karşılaştı. Çevredeki insanlar, durumu yetkililere bildirirken hemen yardıma koştu.

Olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaranlar, Sahil Güvenlik ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aileyi kurtarmak için hemen harekete geçti. Çocuklardan 3’ü vatandaşlar tarafından kısa sürede sudan çıkarıldı. Ancak Mustafa ve Emine Ak ile çocukları Alper bilinci kapalı şekilde kurtarıldı.

Boğulma tehlikesi geçiren aile, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile çevredeki özel hastanelere sevk edildi. Öğrenilen bilgilere göre ailenin, Samsun’daki Aziz Atik Fen Lisesi’ne çocuklarını kaydettirmek için şehirde oldukları belirtildi.

Olay sırasında, sessiz yürüyüş için sahile gelen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ahmed Hattab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Boğuluyorlar, yüzme bilen yok mu?” sesleri duyduklarını belirtti. Hattab, “Arkadaşlarımız 3 kişiyi sudan çıkardı, ilk yardım yaptık. Dalgıç polisler geldi, kalanları da kurtardılar,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsun’da Boğulma Tehlikesi Geçiren Aile Kurtarıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz