1. Haberler
  2. Gündem
  3. Samsun’un Çarşamba Sahilinde Koruma Altındaki Kum Zambakları Göz Kamaştırıyor

Samsun’un Çarşamba Sahilinde Koruma Altındaki Kum Zambakları Göz Kamaştırıyor

featured
service

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yer alan ve yaklaşık 500 metre uzunluğundaki sahil kumsalı, kum zambaklarıyla dolup taşıyor. Bu özel bitkiler, doğal güzellikleriyle görsel bir şölen sunuyor.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kum zambakları, Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınmıştır. Bu nedenle, bitkilerin koparılmasının cezası tam 387 bin 141 lira olarak belirlenmiştir.

Kumulların oluşumunda kritik bir rol oynayan kum zambakları, kumun rüzgardan dağılmasını önleyerek doğal alanların korunmasına yardımcı olmaktadır.

Her yıl temmuz ayında çiçek açmaya başlayan zambaklar, güzel kokusuyla tatilcileri ve fotoğrafçıları kendine çekiyor. Kum zambaklarının bulunduğu sahil, yaz mevsiminde göz alıcı bir manzaraya sahiptir.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında, nesli tükenme tehlikesi altında olan kum zambaklarının yetiştiği alanlarda ateş yakmayı, araç girişlerini ve evcil hayvanlarla girişleri yasaklamıştır. Bu yasaklar sayesinde, bölgedeki kum zambaklarının doğal alanlarında çoğalması sağlanmıştır.

Sonbahara kadar sahilleri beyaz çiçekleriyle süsleyen kum zambakları, ziyaretçilerine muazzam bir doğa deneyimi sunmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsun’un Çarşamba Sahilinde Koruma Altındaki Kum Zambakları Göz Kamaştırıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz