1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Yapay zeka insan performansını aşan uygulamalarla geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Yapay zeka insan performansını aşan uygulamalarla geliyor

featured
service

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zekanın insan performansını dahi aşan uygulamalarını vurguladı ve Türkiye’nin bu teknolojik devrimin dışında kalmayacağını belirtti. AI Tomorrow Summit 2024 kapsamında gerçekleştirilen konuşmasında, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” ile girişimcilere ve sivil toplum aktörlerine değer verdiğini ifade etti.

Bakan Kacır, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” yolculuğunda girişimcilerin ve sivil toplum aktörlerinin önemine vurgu yaparak, bu başarının elde edilmesinde Türkiye’nin girişimci gücüne borçlu olduğunu söyledi. Siyaset kurumunun ve kamu yönetiminin öncelikli misyonunun, Türkiye’nin girişimcilerinin önündeki engelleri kaldırmak ve onların hızlanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Kacır, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” başlığı altında yapılan tüm çalışmaları bu vizyon doğrultusunda yapılandırdıklarını vurgulayarak, Türkiye’nin kritik teknolojilerde tam bağımsızlık yolculuğunu hedeflediklerini ifade etti. Savunma sanayisi ve diğer pek çok alanda Türkiye’nin teknolojinin geliştiricisi ve üreticisi konumuna geldiğini söyledi.

Bakan Kacır, yapay zekanın da bu süreçte kilit bir rol oynadığını belirterek, yapay zekanın, gelişen veri işleme kapasitesi ve artan işlemci gücüyle insan performansını aşan uygulamaları beraberinde getirdiğini dile getirdi. Türkiye’nin bu süreçte geri kalmaması gerektiğini vurgulayan Kacır, Türkiye’nin kritik teknolojileri yerli ve milli olarak geliştirme iddiası taşıyan işleri hayata geçirmek zorunda olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Yapay zeka insan performansını aşan uygulamalarla geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz