Sarıgül’den CHP’de değişim isteyen isimlere: Gel bakalım aslan parçası…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Evrensel televizyonunda Çağlar Cilara’nın suallerini cevaplayan Mustafa Sarıgül, “hakikat CHP’lilerin böyle bir metamorfoz istediği olmadığını” savundu.

Sarıgül, “Tencere kaynarken, maymun oynarken herkes yanınızdadır. Tencere kaynamadığı zamanda da hakikat arkadaşlar yanınızda olur. Tarihi kolay işten çıkanlar yazmaz, güç işten çıkan kahramanlar yazar. Bugün delikanlı, mert olanların, omurgalı siyaset yapanların yapması gereken tek iş canla başla çalışan ve helalleşmeyle beraber hiç toplanmayan insanları bir araya getiren ve yüzde 48 rey alan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında durma zamanıdır. Gün birlik, beraberlik zamanıdır, ayrışma değil kucaklaşma zamanıdır” diye konuştu.

Cilara’nın “CHP şu evrede metamorfoza gereksinim olmadığını düşünüyorsunuz kavradığım kadarıyla” laflarına cevap veren Sarıgül, “Netlikle. Şu anda CHP’de tek gereksinim var, yerel tercihlere nasıl hazırlanabiliriz, yerel tercihlerde bu zaferi nasıl elde edebiliriz” dedi.

Seçim gecesi “Siz kaybetmediniz, biz kazandıramadık” biçiminde paylaşım yaptığını andırdıran Mustafa Sarıgül, “Bugün metamorfoz isteyenler, hoş kardeşlerim, aslan parçaları, cesurlar siz zati o işin başındaydınız, o işin içindeydiniz. Benim gibi bir tek Erzincan’a mahkum olmadınız. Genel Başkanımız her türlü önünüzü açtı, siz zati bu çalışmaları yaptınız. Orada bir kayıp varsa, kusura bakmayın, o kaybın baş mesulü sizsiniz kardeşim” ifadelerini kullandı.

Çağlar Cilara’nın İstanbul Megakent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve metamorfoz isteyen değişik adlara “Kılıçdaroğlu’na yeteri kadar rey toplayamadınız, getiremediniz” biçiminde bir tenkit mi yönelttiğini sorması üzerine Sarıgül, “Netlikle. Kardeşim zafer 3 şeyden geçiyor: Lider, kadro, proje. Lider çalışıyor, peki kadrosu olarak ne yaptınız? Bu çalışmalarda hiç mi kusurunuz yok?” dedi ve şöyle devam etti:

“Siz Şırnak’ta, Batman’da, Silopi’de, Cizre’de, Mardin’de, Yozgat’ta, Nevşehir’de, Rize’de, Trabzon’da, Edirne’de kaç kere miting yaptınız, kaç kere vazife yaptınız, kaç kere gittiniz? Bu sualleri lütfen kendinize mesele. Yalnızca CHP’nin güçlü olduğu İstanbul’da, Şişli’de, Kadıköy’de, Beyoğlu’nda, İzmir’de, Konak’ta siyaset yapmakla siyaset olmuyor. Gel bakalım aslan parçası gel, Erzincan’a bir siyaset yap da neyin ne olduğunu gör. Gel de bir selam ver bakalım nasıl oluyor bu işler? Gel bakalım CHP’nin uzun seneler milletvekili çıkaramadığı yere gel de burada siyaset yap. Bulunduğun makamlarda, koltuklarda konuşmak kolay.” HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sarıgül’den CHP’de değişim isteyen isimlere: Gel bakalım aslan parçası…

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz