1. Haberler
  2. Gündem
  3. Schengen vizesi alamayanlara müjde! Yüzlerce kişiye ret verilmişti: Schengen vizesine kolaylık geliyor

Schengen vizesi alamayanlara müjde! Yüzlerce kişiye ret verilmişti: Schengen vizesine kolaylık geliyor

featured
service

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, özellikle iş insanları ve öğrencilere vize kolaylığı sağlanması amacıyla hem AB ülkeleri yetkilileriyle bire bir görüştüklerini hem de Avrupa Birliği kurumlarıyla bu konuyu ele aldıklarını açıkladı. Fidan’ın açıklamasının ardından vize başvuru süresinin kısaltılması için çalışmalara hız verildi.

Türkiye Gazetesi’ne konuşan üst düzey AB yetkilileri, Brüksel düzeyinde vize prosedürlerinin basitleştirilmesi için çalışmalar yapıldığını doğruladı. AB yetkilileri, “Ret oranı açısından geçen yıldan bu yıla anlamlı bir değişiklik yok. Yani, Türk vatandaşlarına vize verilmemesi ve Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesine girmesinin engellenmesi gibi bir politika kesinlikle uygulanmıyor. Çok yüksek bir talep var, teknik birtakım sorunlar bulunuyor. Biz de bunları, her gün üzerinde çalışarak çözmeye çalışıyoruz. Hem üye devletler arasında hem de Brüksel düzeyinde, ‘Acaba bazı prosedürler basitleştirilebilir mi?’ yönünde çalışmalar var” dedi.

Almanya'dan Schengen vizesi için başvuracakların dikkatine: O tarihten itibaren randevu sistemi değişiyor - Mynet trend

Bazı büyükelçilikler, başvurulara daha hızlı yanıt verebilmek için personel sayısını artırdı. Yetkililer, “Bekleme süresinin azaltılması ve vize verme sürecinin daha kaliteli olabilmesi için herkes çaba sarf ediyor” diye konuştu. TIR ve kamyon şoförlerinin yeterli ve hızlı vize alamadıkları yönünde şikayetler de geldi. Yetkililer, Avrupa’ya giden TIR ve kamyonlarda çok sayıda düzensiz göçmen tespit edildiğini ve bu durumun daha tedbirli davranılmasını gerektirdiğini belirtti.

Schengen vize ücretlerine zam! | Ekonomi

Geçen yıl Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında yüzde 30 artış yaşanırken, ret oranının önceki yıla yakın olduğu ifade edildi. Türk vatandaşlarına verilen çok girişli vizelerde dünyada en yüksek sayıya ulaşıldığı ve verilen vizelerin yüzde 70’inin daha uzun süreli ve çok girişli olduğu vurgulandı. Geçen yıl Türkiye’de 1 milyondan fazla vize başvurusu yapıldığı da kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Schengen vizesi alamayanlara müjde! Yüzlerce kişiye ret verilmişti: Schengen vizesine kolaylık geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz