Seçil Erzan hakkında iki yeni iddianame: Müşteki sayısı 26’ya yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca birleştirme talepli hazırlanan, Hacer Çorbacı ve Hasan Çorbacı’nın “müşteki” olarak yer aldığı ilk iddianamede, müştekilerin Çorlu’da pazarcılıkla geçimlerini sağladıkları, sanık Erzan ile babasının pazarcı olması nedeniyle tanıştıkları aktarıldı.

Sanık Erzan’ın çalıştığı bankanın Çorlu şubesinden Florya şubesine tayin olmasından bir süre sonra müştekileri arayarak birikimlerini bu şubeye taşımalarını istediği, paraları gizli bir fona yatıracağını söyleyip müştekileri söz konusu fona para yatırmaya ikna ettiği belirtildi.

İddianamede, Erzan’ın müştekilerden 82 bin lira aldığı, ardından müştekilere 43 bin lira kredi çektirerek bu parayı da sanık Hüseyin Eligül’ün hesabına gönderttiği ifade edildi.

Sanıklar Erzan ve Eligül’ün 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen iddianame, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Savcılıkça hazırlanan ve müştekiler Kaan Sinih, Sevgi Sinih ve Tursun Sinih’in yer aldığı diğer iddianamede ise sanıklar Nazlı Can ve Seçil Erzan’ın müştekileri bankada yatırım yapacağını söyleyerek söz konusu fona para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi.

İddianamede, sanıklar Can ve Erzan’ın, müştekilerden toplam 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar aldığı aktarılarak, bu paranın 1 milyon 550 bin lirasının müştekilere geri ödendiği belirtildi.

Sanıklar Erzan ve Can’ın “dolandırıcılık” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından 4’er yıldan 13’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen bu iddianame de mahkemece kabul edildi.

Sanık Seçil Erzan hakkında istenen hapis cezası, hazırlanan son iddianamelerle 275 yıla çıktı.

ANA İDDİANAMEDEN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Seçil Erzan hakkında iki yeni iddianame: Müşteki sayısı 26’ya yükseldi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz