1. Haberler
  2. Gündem
  3. Seçim günü sakın bunları yapmayın: Ağır cezası var! Seçim yasaklarına göz atmadan dışarı çıkmayın

Seçim günü sakın bunları yapmayın: Ağır cezası var! Seçim yasaklarına göz atmadan dışarı çıkmayın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un propaganda serbestliği ve süresini düzenleyen 49. maddesi, propagandanın oy verme gününden önceki 10. günün sabahında başlamasını ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00’de sona ermesini öngörüyor. Buna göre, seçime katılan siyasi partilerin ve adayların siyasi propaganda yapabilme serbestliği saat 18.00 itibarıyla sona erdi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili siyasi propaganda serbestliğinin sona ermesinin ardından siyasi partilerin pankart ve flamaları belediye ekiplerince toplanmaya başlandı. Kentte ilçe belediyelerine bağlı temizlik işleri ekipleri, saat 18.00 itibarıyla görev alanlarında bulunan flama, afiş ve pankartları toplamak için harekete geçti.

Cadde ve ara sokaklarda, maket bıçağı ve ucunda kesici alet bulunan uzun sopalarla afiş ve flamaların iplerini kesti. Toplanan malzeme araçlara yüklenirken, yüksek yerlerdeki flama ve afişlerin merdivenli araç yardımıyla söküleceği öğrenildi.

Seçim günü, yani yarın saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak, 18.00 ile 21.00 saatleri arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimle ilgili haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Yarın saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, gerek görürse yayın yasağını yarın saat 21.00’den önce de kaldırabilecek.

Seçim günü saat 06.00’dan gece saat 00.00’e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

Oy verme süresince bütün kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnız yemek verilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Seçim günü sakın bunları yapmayın: Ağır cezası var! Seçim yasaklarına göz atmadan dışarı çıkmayın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz