1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şehit Yakınları ve Gaziler Mardin’de Buluştu

Şehit Yakınları ve Gaziler Mardin’de Buluştu

featured
service

Programda Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 100 şehit yakını ve gazi, Mardin’deki şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

TÜGŞAV Başkanı Lokman Aylar, yaptığı açıklamada, gazi ve şehit ailelerine yönelik zaman zaman kültürel gezi düzenlediklerini söyledi.

Son zamanlarda bu gezileri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yapmaya başladıklarını ifade eden Aylar, şöyle konuştu:

“Doğu ve batıda yaşayan şehit ailelerimizi ve gazilerimizi bir araya getiriyoruz. Bunun sebeplerinden bir tanesi de bu ülkede bedel ödeyenlerin etnik kökeninin olmadığını; Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı bu ayrımın olmadığını, bayrağını seven herkesin bu ülkeye hizmet ettiğini göstermek istiyoruz. Bizi ayırmak isteyen o alçaklara şu mesajı veriyoruz. ‘Kahraman şehit aileleri ve gazileri olarak hiçbir etnik kökene bakmadan bir araya geliyoruz. Biz biriz, beraberiz, ülkemiz tek, bayrağımız bir. Hepimiz bu millete hizmet ediyoruz. Hizmet etmeye de devam edeceğiz.”

TÜGŞAV Mardin Şube Başkanı Recep Elibol ise Türkiye’deki gazi ve şehit ailelerinin Mardin’i görmelerini ve buradaki gazi ve şehit aileleriyle kaynaşmasını amaçladıklarını kaydetti.

Ankara’dan gelen 15 Temmuz gazisi öğretmen Derya Ovacıklı da medeniyetler şehri Mardin’de olmanın ve buradaki gazi ve şehit aileleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Ovacıklı, “Böyle güzel organizasyonlarda hatırlanmak, böyle medeniyet şehrinde aynı nefesi solumak bizleri derinden mutlu ediyor. Bütün Mardin halkına da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Irak’ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Mardinli polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şeyhmus Kaya da Türkiye’nin farklı şehirlerinden şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmelerine destek olanlara teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Hasan Kurt’un katılımıyla düzenlenen programda, şehit aileleri ve gaziler müzik dinletisinin ardından halay çekti, eğlenceli vakit geçirdi.

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehit Yakınları ve Gaziler Mardin’de Buluştu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz