1. Haberler
  2. Gündem
  3. Selimiye Camisi Restorasyonunda Çevre Düzenlemesi Eş Zamanlı Başlıyor

Selimiye Camisi Restorasyonunda Çevre Düzenlemesi Eş Zamanlı Başlıyor

service

Selimiye Camisi’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında önemli aşamalar kaydedildi. İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Salih Akar, restorasyon sürecinin ilerleyişi hakkında bilgiler paylaştı.

Akar, “Tüm minarelerin dış cephe onarımları tamamlandı. Yakın zamanda çevre düzenleme işlemlerine geçilecek,” diyerek çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılının Kasım ayında başlatılan restorasyon, bilim kurulunun denetiminde etaplar halinde sürdürülüyor. Bugüne kadar tüm kubbeler, düz yüzeyler, ağırlık kuleleri ve minare külahlarının kurşun örtüsü yenilendi. Revaklı avlu ve minare dış cephe taşlarının onarımları da tamamlandı.

Akar, içlik ve dışlıkların sökülerek yenilerinin hazırlandığını, ahşap pencere imalatlarının montaj işlemlerinin devam ettiğini, özgün ahşap kapı ve kepenklerin onarımının da sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, araştırma amaçlı sıva raspaları ve niteliksiz çimento sıvalarının kaldırma işlemleri devam ediyor.

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Selimiye’nin restorasyonunun detaylı ve titiz bir şekilde ilerlediğini vurgulayarak, kentin kültürel mirasına değer katacak önemli bir çalışmanın sürdüğünü belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Selimiye Camisi Restorasyonunda Çevre Düzenlemesi Eş Zamanlı Başlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz