1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şenyaşar davası… Fadıl Şenyaşar yine tahliye edilmedi!

Şenyaşar davası… Fadıl Şenyaşar yine tahliye edilmedi!

featured
service

Oğlu Fadıl’ın tahliyesi için uzun süredir Adalet Bakanlığı önünde “Adalet Nöbeti” tutan anne Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar da duruşmada yer aldı. Şenyaşar ailesinin avukatları ve hukuk örgütlerinden temsilciler de mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, kimlik tespitinin ardından, tanıklar dinlendi. Tanıklardan Gökhan Serdal, olay günü Urfa’da jandarma olarak görev yaptığını belirtti. Serdal, “Hastanede acil kapısında görevliyken, bir kişinin oksijen tüpüyle dövüldüğünü gördüm. Bayan müşahede odası tarafından silah sesleri duydum” dedi. Serdal, emniyette aceleyle ifade verdiğini ve olayın üzerinden zaman geçtiği için detayları hatırlamakta zorlandığını ekledi.

Avukat Sevda Çelik Özbingöl, tanığın olay yerinde temizlik yapıldığını söylediğini hatırlatarak, bunun hangi bölümde yapıldığını sordu. Serdal, temizlik personelinin bay müşahede odasında temizlik yaptığını belirtti.

Bir diğer tanık, Suruç Devlet Hastanesi’nde röntgen teknikeri olan Emine Kılınç, olay günü nöbetçi olduğunu ve yaralıların hastaneye getirildiğini ifade etti. Kılınç, “Celal Şenyaşar’ın boğazını camla kesmeye çalıştılar” dedi. Hâkimin sorularının ardından tanıklar SEGBİS üzerinden teşhis yapıldı.

Duruşmada söz alan Emine Şenyaşar, oğlu Fadıl’ın serbest bırakılmasını talep ederek, “Oğlumu bırakın ve evimize dönelim. Yoksa Ankara’da eylemime devam edeceğim” dedi. Ferit Şenyaşar ise annesinin Türkçe bilmemesinden dolayı yaşanan acıyı tekrar tekrar yaşadıklarını söyledi ve kardeşi Fadıl’ın serbest bırakılmasını istedi.

Savcı, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Fadıl Şenyaşar, yaptığı savunmada, ailesine yapılan saldırıları dağıtmak için bir el ateş ettiğini belirtti. Avukat Sevda Çelik Özbingöl, uzun tutukluluğun hak ihlali olduğunu belirterek Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesini talep etti. Avukat Bülent Duran ise delillerin karartıldığını ve Şenyaşar ailesine yönelik saldırının “insanlık suçu” olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şenyaşar davası… Fadıl Şenyaşar yine tahliye edilmedi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz