1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sepetini takan tarlaya iniyor, dalından taze taze topluyor! Pazarda pahalı olunca tarladan satmaya başladı

Sepetini takan tarlaya iniyor, dalından taze taze topluyor! Pazarda pahalı olunca tarladan satmaya başladı

featured
service

Bileceğim merkeze bağlı Ulupınar Köyü’nde yonca ekimi yaptığı bahçesini daha verimli kullanmaya karar veren Yalçın Nar, daha fazla gelir sağlamak için eşinin de teşvikiyle çilek yetiştiriciliğine başladı. Devlet destekli 40 dönümlük bahçesinde seç-al sloganını kullanarak tüketiciye kapılarını açan Nar, büyük bir girişime imza attı. Büyükbaş hayvanların yem ihtiyacını karşılamak üzere bahçesinde geçtiğimiz yıla kadar yonca yetiştiriciliği yapan 41 yaşındaki Yalçın Nar, şimdilerde “Yediveren” cinsi organik çilekleri topraktan tüketiciye ulaştırıyor. Kalitesi ve yoğun aroması ile sevilen bu lezzetler dalından tüketiciye ulaşırken Eskişehir, Kütahya, Bursa ve Yalova gibi çevre illere de gönderiliyor.

Bahçeden daha fazla kazanç sağlamak için giriştiği bu işte eşinin teşvikini de sık sık dile getiren Nar, devlet desteği ile birlikte bu seviyeye ulaştığını söyledi. Pazarda gördüğü çileğin pahalı olması üzerine bu işe başladıklarını dile getiren Nar, “Bir iki dönüm ile biz bu işe başladık. Şu anda 40 dönüme kadar çıktık. İnşallah hedefimiz daha da yükseltmek. Yıllık olarak 40 dönümden 40 ton çilek almaktayız. Bunları da pazarda, manavda değerlendiriyoruz. Vatandaşın halka kendisi gelerek, kendisi topluyor. Seçtiği beğendiği çileği dalında toplama imkânına sahip oluyor. Hedefimiz daha da yüksek dönümlere çıkıp çoğaltmak, dış pazara açılmak” dedi.

Bu tarlada çilekler 'seç-al' sloganıyla dalında satılıyor

Bulundukları bölgede hava şartları nedeniyle 6 aylık bir üretim süreci olduğunu belirten Nar, bu sürecin 12 aya çıkması için çaba sarf ettiklerini aktardı. Üretimi Sera gibi yerlerde yapmak istediklerini dile getiren Nar, ilk hedeflerinin halka beğendiği ve seçtiği tadına baktığı çilekleri sunmak olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sepetini takan tarlaya iniyor, dalından taze taze topluyor! Pazarda pahalı olunca tarladan satmaya başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz