1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Şeriatı tartıştıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı | Diamond Tema hakkında yakalama kararı!

‘Şeriatı tartıştıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı | Diamond Tema hakkında yakalama kararı!

featured
service

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın daha önce hakkında soruşturma başlatıldığını duyurduğu Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Bakan Tunç paylaşımında, “Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez.

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Hakkında soruşturma başlatıldığı haberinin ardından bir paylaşımda bulunan Diamond Tema, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “İyiyim arkadaşlar, sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir, duruşmaya çıkarız, olur biter. Olayı bir dinsizin bir şeriatçıyı çürütmesinden, bir dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta getirdiler. Tamamen algı operasyonu. Ne küfür var ne iftira” demişti.

Programda Diamond Tema, “Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin” demişti. Sosyal medya üzerinden yayınlanan program için ise erişim yasağı da talep edildi. Ayrıca programın ardından kendisine radikal çevrelerden gelen ölüm tehditlerini X hesabında paylaşan Tema’ya sosyal medyada destek yağdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Şeriatı tartıştıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı | Diamond Tema hakkında yakalama kararı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz