1. Haberler
  2. Gündem
  3. Serkan Özcan’dan Erdoğan’ın ‘mülteci’ açıklamasına sert tepki: Toplumu galeyana getiriyor

Serkan Özcan’dan Erdoğan’ın ‘mülteci’ açıklamasına sert tepki: Toplumu galeyana getiriyor

featured
service

Serkan Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mültecilere yönelik ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı olduğunu açıkça belirtti. Ancak Özcan, Türkiye’nin mevcut ekonomik krizle boğuştuğu, işçilerin, çiftçilerin, emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığı ve gençlerin ülkeyi terk etmenin yollarını aradığı bir dönemde, Erdoğan’ın mültecilerle ilgili açıklamasını eleştirdi. Özcan, bu sözlerin toplumun mevcut sosyal ve ekonomik yaralarını daha da derinleştirebileceğini dile getirdi.

“Ülke ağır bir ekonomik kriz yaşarken, işçisi, çiftçisi, emeklisi açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bırakılmışken, çete ve mafya düzeni alıp yürümüşken, gençler bir şekilde ülkeden kaçmaya çalışırken, kadınlar, çocuklar ve hatta yeni doğmuş bebekler bile korunamazken ‘gelen mültecilere kapımız açık’ demek, bile isteye bu toplumu galeyana getirmektir” ifadelerini kullanan Özcan, mevcut şartlarda böyle bir açıklamanın toplumu daha da kutuplaştırabileceğine işaret etti.

Serkan Özcan, paylaşımında yabancı düşmanlığına karşı olduğunun altını çizerek, “Tamam, ırkçılığa, yabancı düşmanlığına karşı hep birlikte mücadele edelim” dedi. Ancak mevcut şartlarda, milyonlarca sığınmacının hâlihazırda yönetilemediğini ve halkın ekonomik zorluklar içinde ezildiğini hatırlatarak, “Bu açıklamayı yapmaktan ne murad ediyorsunuz?” diyerek Erdoğan’a seslendi.

Özcan, Türkiye’de halihazırda ciddi bir göçmen ve sığınmacı nüfusuyla başa çıkılamadığını belirterek, Erdoğan’ın açıklamasının ülkenin sosyal dokusuna zarar verebileceğini öne sürdü. Özcan’a göre, ekonomik krizle boğuşan Türkiye’de, mevcut göçmen nüfusuna yenilerini eklemek, toplumsal huzursuzluğu tetikleme riskini beraberinde getirebilir.

Ekonomik sıkıntıların derinleştiği bir dönemde, Türkiye’nin göç politikalarının daha dikkatli yürütülmesi gerektiğini savunan Özcan, hükümetin bu konuda toplumsal hassasiyetleri göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Serkan Özcan’dan Erdoğan’ın ‘mülteci’ açıklamasına sert tepki: Toplumu galeyana getiriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz