1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sesler Narin için yükselecek! Siyasi parti ve STK’lar harekete geçti! – Ankaragündem

Sesler Narin için yükselecek! Siyasi parti ve STK’lar harekete geçti! – Ankaragündem

featured
service

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın, arama çalışmalarının 19’uncu gününde Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulundu. Siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi.

Partimiz kadın örgütü Sosyalist Kadınlar (@soldepkadin) Narin için sokakta!

Siyasilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de harekete geçti. Haberin kamuoyu ile paylaşılması ile birlikte alınan kararla birçok noktada açıklama ve eylem yapılacak.

Basın açıklamasına davetlisiniz!

🗓️ 8 EYLÜL PAZAR (BUGÜN) ⏰ 18:30 📌Sosyalistler Partisi Genel Merkez önü – Karanfil Sk. No:18 (Gür Özalit Karşısı)#NarineNeOldu pic.twitter.com/keAwhMZLnh

DEM Parti’den, “Narin’in katledilmesini protesto etmek amacıyla bugün (8 Eylül Pazar) saat 19:00’da kadın kurumlarının öncülüğünde, milletvekillerimiz, il ve ilçe örgütlerimiz, kentteki sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yürüyüş yapılacaktır.” duyurusu yapıldı.

— Sosyalistler Partisi – SOLDEP (@Sosyalistler_) September 8, 2024

Sosyalistler Partisi (SOLDEP)’nden Sosyalist kadınlar Narin için açıklama yapma kararı aldı. Partiden yapılan duyuruda, ” NARİN İÇİN SOKAKTAYIZ!” denilerek, “Tacize, tecavüze, şiddete uğrayan, öldürülen her bir kadın ve çocuğun çıkaramadığı sesi, bulunduğumuz her alanda haykıracağız. Tüm kadınları Narin için ses çıkarmaya davet ediyoruz.” çağrısı yapıldı.

AKP’nin sokak hayvanlarını öldürmeyi öngördüğü katliam yasası ile mücadele etmek için kurulan ve 100 günü aşkın süredir nöbet tutan Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi de yaptığı duyuru ile Narin için eylem çağrısında bulundu. Yapılan duyuruda, “Narin’in hesabını soracağız” denilerek katılımcılar davet edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sesler Narin için yükselecek! Siyasi parti ve STK’lar harekete geçti! – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz