1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şeytanın bile aklına gelmeyen, dolandırıcıların aklına geliyor! Milyonluk vurgun yapıyorlar

Şeytanın bile aklına gelmeyen, dolandırıcıların aklına geliyor! Milyonluk vurgun yapıyorlar

featured
service

Sabah’ta yer alan habere göre, bu ambalaj işlemi, genellikle merdiven altı atölyelerde ya da basit makinelerle yapılıyor. Kutunun jelatinli ve açılmamış görünümüne aldanan mağazalar ise iade talebini kabul ediyor.

Satışı geçen hafta başlayan yapay zekalı yeni iPhone​ ve Samsung​ başta olmak üzere yüksek fiyatlı birçok cep telefonu markası hedefte. Dolandırıcılar cep telefonu dışında harici disk, hafıza kartı, bluetooth kulaklık, iPad, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, lensler, oyun konsolları ve bazı akıllı ev cihazları için de benzer yöntemi kullanıyor.

Savcılık dosyalarında yer alan bazı ifadeler, dolandırıcıların ürünleri yeniden ambalajlayarak mağazaya iade ettikten sonra hiçbir şüphe uyandırmadan iadeyi gerçekleştirdiklerini doğruluyor.

Bu dolandırıcılık​ yalnızca bireysel müşterileri etkilemiyor, aynı zamanda elektronik depolarda çalışan bazı kişilerin de benzer yöntemlerle mağduriyet yaşattığı iddia ediliyor. Şikayetler arasında, depolarda çalışan bazı kişilerin, depoya giren orijinal ürünleri sahte ürünlerle değiştirerek büyük vurgun yaptığı da yer alıyor. Birçok ünlü marka savcılığa başvurarak soruşturma talep etti. Dolandırıcıların kullandığı bu yöntemin daha geniş çaplı olabileceği düşünülüyor ve soruşturmalar derinleştiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şeytanın bile aklına gelmeyen, dolandırıcıların aklına geliyor! Milyonluk vurgun yapıyorlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz