1. Haberler
  2. Gündem
  3. SGK borcu olanlar dikkat! SGK 81 ile genelge gönderdi…

SGK borcu olanlar dikkat! SGK 81 ile genelge gönderdi…

featured
service

Genelgede elektronik tebligat zorunluluğu getirildi. SGK, tebligat işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirecek ve tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihten itibaren beş gün sonra yapılmış sayılacak. Borçluların bu süreci dikkatle takip etmeleri gerekecek. Tebligatın ulaşılamaması durumunda dahi yasal süreçler devam edecek.

Prim eksiği olanlara sevindirici haber: SGK’dan toplu para imkanı

SGK, yurt dışındaki borçluları da takip edecek. Almanya, Avusturya, Belçika ve Kırgızistan gibi ülkelerle yapılan sosyal güvenlik anlaşmaları kapsamında, bu ülkelerdeki borçların tahsili ilgili ülkenin sosyal güvenlik kurumları tarafından gerçekleştirilecek. Yurt dışındaki borçluların yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde SGK, borçları daha hızlı tahsil edecek.

SGK emzirme ödeneğine zam yaptı: Yeni tutar açıklandı

Yeni düzenleme, kamu alacaklarında SGK’ya rüçhan hakkı tanıyor. Borçlular, teminat olarak para, banka teminat mektupları, devlet iç borçlanma senetleri gibi varlıkları gösterebilecek. Ayrıca, menkul ve gayrimenkul malların satış süreçleri, zamanaşımı ve diğer yasal süreler dikkatli bir şekilde takip edilecek. Borçluların ödemeleriyle hacizler kaldırılabilecek veya teminat değişiklikleri yapılabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK borcu olanlar dikkat! SGK 81 ile genelge gönderdi…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz