1. Haberler
  2. Gündem
  3. SGK’dan Borçlulara Şok Uygulama: 81 İle Gönderildi! Yeni Düzenlemeyle Ne Değişti?

SGK’dan Borçlulara Şok Uygulama: 81 İle Gönderildi! Yeni Düzenlemeyle Ne Değişti?

featured
service

Elektronik Tebligat Zorunluluğu ve Beş Gün Kuralı

SGK’nın yayımladığı genelge, 6183 sayılı Kanun çerçevesinde borç tahsilatını hızlandırmak için bir dizi yeni uygulamayı içeriyor. Genelge kapsamında getirilen yenilikler, borçluların mal varlıklarına daha hızlı erişim sağlanmasını ve elektronik tebligat zorunluluğunu kapsıyor. İşte genelgenin ayrıntıları:

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

SGK’nın Yeni Genelgesinin İçeriği Nedir?

SGK, tebligat işlemlerini elektronik ortamda yapacak. Tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihten itibaren beş gün sonra yapılmış sayılacak. Bu düzenleme, borçluların tebligat sürecini yakından takip etmelerini gerektiriyor. Tebligat ulaşılamadığında bile yasal süreçler devam edecek.

İhtiyati Haciz Uygulaması

Yeni düzenleme, borçlunun yurt içindeki veya yurt dışındaki adresi belirli değilse ya da mal varlıklarını kaçırma riski taşıyorsa, teminat sunulmadığı takdirde SGK’nın doğrudan ihtiyati haciz uygulayabileceğini öngörüyor. Bu, alacak tahsilatını hızlandırma amacını taşıyor.

Yurt Dışındaki Borçluların Takibi

SGK, yurt dışındaki borçluları da takip edecek. Almanya, Avusturya, Belçika ve Kırgızistan gibi ülkelerle yapılan sosyal güvenlik anlaşmaları kapsamında, bu ülkelerdeki borçların tahsili ilgili ülkenin sosyal güvenlik kurumları tarafından yapılacak.

Teminat ve Haciz Düzenlemeleri

Kamu alacaklarında SGK’ya rüçhan hakkı tanınıyor. Borçlular, teminat olarak nakit, banka teminat mektupları, devlet iç borçlanma senetleri gibi varlıkları gösterebilecek. Ayrıca, menkul ve gayrimenkul malların satış süreçleri, zamanaşımı ve diğer yasal süreler daha sıkı takip edilecek. Borçlu tarafından yapılan ödemelere bağlı olarak hacizler kaldırılabilecek veya teminat değişiklikleri yapılabilecek.

Borcu Olanlar İçin Ne Anlama Geliyor?

SGK’nın getirdiği yeni düzenlemeler, borçlular için daha sıkı kurallar ve hızlı bir takip süreci getiriyor. Borçluların mal varlıklarına daha hızlı erişim sağlanacak ve teminat gösterme yükümlülükleri netleştirilecek. Bu değişiklikler, borçluların yükümlülüklerini zamanında yerine getirmelerini ve alacakların hızlı bir şekilde tahsil edilmesini hedefliyor.

Borçlular, yeni düzenlemelere uyum sağlamalı ve yükümlülüklerini dikkatlice yerine getirmelidir. Aksi halde, alacak tahsilat süreçlerinde karşılaşabilecekleri zorluklar artabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK’dan Borçlulara Şok Uygulama: 81 İle Gönderildi! Yeni Düzenlemeyle Ne Değişti?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz