1. Haberler
  2. Gündem
  3. SGK’dan Kritik Uyarı: Milyonlarca Kişi Tehlikede Olabilir

SGK’dan Kritik Uyarı: Milyonlarca Kişi Tehlikede Olabilir

featured
service

SGK, bu tür e-postaların dolandırıcılık amaçlı olduğunu ve kesinlikle IBAN ya da kişisel bilgi talep etmediğini belirtti.

SGK, vatandaşların bu tarz e-postalara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, resmi işlemlerin sadece güvenilir ve resmi platformlar üzerinden gerçekleştirileceğini hatırlattı. Son zamanlarda artan dolandırıcılık girişimleri, sahte telefon aramaları, mesajlar ve sahte web siteleri üzerinden insanları hedef alıyor. SGK, bu konuda farkındalık yaratmak ve dolandırıcılık tuzaklarına düşmemek için vatandaşlara dikkatli olmalarını öneriyor.

“Vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu Müşteri Hizmetleri adıyla gönderilen bu tür sahte SMS ve e-postalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Bu tür sahte e-postalar dolandırıcılık amacı taşır ve kişisel bilgilerinizi ele geçirmek üzere tasarlanmıştır.

Dolandırıcılar tarafından kullanılan bu yöntemler, kişisel bilgileri ele geçirmek ve insanları mağdur etmek amacı taşıyor. Bu nedenle, e-posta ya da telefon yoluyla gelen şüpheli talepler karşısında dikkatli olunmalı ve bilgilerinizi asla paylaşmamalısınız.

Kurumumuzun “Çift Ödeme İadesi” konulu herhangi bir işlemi yoktur. Ayrıca kurumumuz tarafından gönderilen SMS veya e-postalar sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. Mail yoluyla kişilerden IBAN ve kişisel bilgi talep edilmemektedir.

Vatandaşlarımız şüpheli bir e-posta aldığında, Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO 170 ve CİMER üzerinden bizimle irtibata geçebilir ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Merkezlerimizden bilgi alabilirler”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK’dan Kritik Uyarı: Milyonlarca Kişi Tehlikede Olabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz