1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sıcak hava elektrik faturalarını yaktı: İstanbul’da 6 kez tüketim rekoru kırıldı

Sıcak hava elektrik faturalarını yaktı: İstanbul’da 6 kez tüketim rekoru kırıldı

featured
service

Boğaziçi Elektrik verilerine göre; İstanbul Avrupa Yakası’nda temmuz ayında 6 kez elektrik tüketim rekoru kırıldı. Özellikle 18 Temmuz’da tüketim 103 bin megawatt saate ulaştı. Bahar dönemine göre yazın elektrik kullanımında yüzde 30 artış kaydedildi.

Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Karataş, klima kullanımının elektrik faturalarına olan etkisini değerlendirdi. Karataş, “25-30 metrekarelik bir odayı 12 saat boyunca kesintisiz soğutursanız, faturanıza yaklaşık 800 lira ile 1200 lira arasında bir etkisi olacaktır. Aynı soğutma işlemini ayaklı bir vantilatörle yaparsanız, 800 liralık fatura etkisinin 35-40 liralara, 1200 liralık etkinin ise 50 ila 70 liralara düşeceğini öngörebiliriz.” dedi.

Uzmanlar, elektrik tüketimini azaltmanın farklı yöntemleri olduğuna dikkat çekiyor. Karataş, klimaların doğru kullanımıyla tasarruf sağlanabileceğini belirterek, “Dış ortam sıcaklığı neyse, sağlık olarak 5 veya 6 derece daha düşüğüne ayarlayın. Klimalarımızın kumandasında nem alma modu vardır. Bu da normal bir klimanın soğutma gücündeki çalışmasına göre yüzde 30 ila yüzde 50 daha tasarruflu bir kullanım sağlar.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sıcak hava elektrik faturalarını yaktı: İstanbul’da 6 kez tüketim rekoru kırıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz