1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sıcaklık farkını dengelemek istedi, çözümü malç naylonda buldu! 200 dönümde hem ürün çeşitliliği hem kazanç artacak

Sıcaklık farkını dengelemek istedi, çözümü malç naylonda buldu! 200 dönümde hem ürün çeşitliliği hem kazanç artacak

featured
service

Su tüketimini azaltmak için malç naylonu yöntemi ile yabani ot oluşumunu da engellemeyi amaçlayan Ala, bölgeye örnek olacak bir projeye imza attı. Ala’nın bu projesi ile karpuzun hem kalitesinin hem de miktarının artması bekleniyor.

İlçede ürün çeşitliliğini artırmak ve çiftçinin daha çok kazanmasını sağlamak için karpuz ektiğini belirten Ala, “Bu yıl ovamızda ürün çeşitliliğimizi artırmak amacıyla; buğday, mısır, fıstık bunların yanında karpuzun ve diğer sebze çeşitlerinin ekimini yaptık. Bu sayede ilçe sakinlerimize yeni kazanç kapısı açmak için karpuz ekimi yaptık. İlçemizde bu işi yapan hiçbir kimse yok ve ilk defa biz malç naylonu ile karpuz üretimi yapıyoruz. Malç naylonu seçmemizin sebebi; işçilik maliyetlerini düşürmek, bunun yanında sudan tasarruf, özellikle tonaj seviyesini arttırmak, gündüz ve gece sıcaklık farkı var bu naylon gündüz ve gece sıcaklık farkını dengeliyor. Açık alanda olduğu zaman gündüz 25-26-27 derece, gece 10 dereceye düşüyor hava birden düştüğünde karpuzun kökünü sıcak tutuyor. Yabani otlarla mücadelede başyardımcımız.

Ürün çeşitliliğini artırarak ilçemize tüccarın, alıcının gelmesini sağlamak istiyoruz. 50 sene evvelinden burada bölgenin en büyük karpuzları, en çok tonajlı karpuzlar bu ovada yetişmiş. Bu yıl yaklaşık 200 dönüm araziye 50 bin fide ekimi yaptık, buradan 2 bin ton ürün beklentimiz var. Eskilerin bir lafı vardı karpuzun zararını karpuz doğrultur. Karpuz en kazançlı ürün ve en çok zarar ettiren üründür” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sıcaklık farkını dengelemek istedi, çözümü malç naylonda buldu! 200 dönümde hem ürün çeşitliliği hem kazanç artacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz