1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şifası krallara yakışır kokusu kokarcalarla yarışır! Ona “Meyvelerin Kralı” deniyor… 1 gecede 1 aylık demir ihtiyacını karşılıyo

Şifası krallara yakışır kokusu kokarcalarla yarışır! Ona “Meyvelerin Kralı” deniyor… 1 gecede 1 aylık demir ihtiyacını karşılıyo

featured
service

Dışındaki dikenli sert kabuklarının aksine içerisinde kremsi ve yumuşak bir ete sahip olan durian meyvesi, genellikle 5-6 adet büyük çekirdeklere sahiptir. Çoğunlukla sarımsı veya beyaz renkte olan bu meyve belirgin bir kokuya sahiptir. İçerisinde bulunan yüksek miktardaki C, B vitaminleri ile potasyum ve lif içeriğine sahip olan durian meyvesi yüksek kalorili bir meyve olmakla birlikte sağlıklı yağları da içerisinde barındırıyor. Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler dahil olmak üzere birçok bölgede popüler olarak tüketilen bir meyvedir.

İçerisinde bulunan manganez güçlü bir antioksidan sağlarken vücudun ihtiyacı olan demir ve kırmızı kan hücrelerini desteklemektedir. Eski çağlarda kabuğu kaynatılarak yaraları temizlemek için kullanılan bu meyve şimdilerde kozmetik ürünlerinin içerisine ekleniyor. Hücre yenilemesi sağlayan durian meyvesi cildin daha parlak görünmesini sağlamaktadır.

Durian meyvesinin içerisinde bulunan triptofan adlı bir amino asit melatonin ve serotonin salgılayarak daha düzenli ve kaliteli bir uyku almanızı sağlamaktadır. Uykusuzluk sorunu çekenler için ideal bir meyve olarak biliniyor.

Manganez açısından zengin bir meyve olan Durian meyvesi güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Vücudun ihtiyacı olan bir aylık demir ve kırmızı kan hücreleri üretimine destek sağlayan bu meyve kas ve kemik güçlendirirken hastalıkları karşıda bağışıklık kazandırır.

Günde 100 gramdan fazla yemeyin! - Sağlık Haberleri

Bir porsiyon durian meyvesi, vücudun ihtiyacı olan folik asidin %20’sini karşılayabilir. Folik asit, motor hareketlerini geliştirme konusunda etkili olduğu için, durian meyvesi tüketimi bu açıdan da faydalı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şifası krallara yakışır kokusu kokarcalarla yarışır! Ona “Meyvelerin Kralı” deniyor… 1 gecede 1 aylık demir ihtiyacını karşılıyo
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz