Sinan Ateş cinayeti davası 1 Temmuz’da başlıyor: Tarihi duruşmaya Özel, Davutoğlu, Babacan ve Dervişoğlu da katılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Çukurambar semtinde 30 Aralık 2022’de Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma süreci sonunda hazırlanan 145 sayfalık iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ve ona yardım eden Vedat Balkaya ile Suat Kurt hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, “silahlı eylemi organize ettiği” iddia edilen Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş için de aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Sanıklardan Zekeriya Asarlaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay ve Mustafa Ensar Aykal ise “iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail” olarak yargılanıyor.

Davada dikkat çeken bir diğer unsur, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesinin iddianameye tam olarak yansıtılmaması. 17 sayfalık ifadesinde pek çok MHP’li ve Ülkü Ocakları üyesi kişiyi işaret eden Ayşe Ateş’in beyanlarından sadece, “Olay tarihinde öldürülen Sinan Ateş’in eşi olduğunu, olayın bütün yönleriyle araştırılmasını talep ettiği, eşinin öldürülmesi olayını gerçekleştiren tüm şüphelilerden davacı ve şikayetçi olduğunu beyan ettiği” kısmına yer verildi. Bu durum, iddianamenin kamuoyundan sert eleştiriler almasına neden oldu.

Ayşe Ateş, ifadesinde MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılı pek çok ismi belirtmişti. Özellikle MHP Milletvekili Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz isimleri sık sık geçmesine rağmen, bu isimlere iddianamede yer verilmemesi dikkat çekti. Ateş’in, eşinin öldürülmesiyle ilgili olarak Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın kontrolünde olan bir haber sitesinde hakkında yapılan “ihanet ateşi” gibi ithamların eşine yönelik tehditlerin bir parçası olduğunu belirtti.

Savcılık ifadesinde, Sinan Ateş’in Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’na yeni atama yapıldıktan sonra, yeni yönetim tarafından sosyal medyada “FETÖ’cü, ihanet ateşi” gibi ithamlarla hedef alındığını belirten Ayşe Ateş, eşinin öldürülmesiyle ilgili olarak Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın da azmettirici olarak rol aldığını ifade etti. Demirbaş’ın, Ateş’in arkadaşı Haluk Türk’e giderek “Sinan Ateş’in kalemi kırıldı, yanında durma” şeklinde tehditler savurduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran’da yaptığı açıklamada, “MHP, 1 Temmuz’daki duruşmada mutlaka hazır olacak” demişti. Ancak duruşma yaklaşırken yaptığı bir başka açıklamada, “1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayacak mahut cinayet davasıyla partimizi ve Ülkü Ocaklarını ilişkilendirmek için tek ayak üzerinde kırk yalan söylerler. Söz konusu davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında hiç kimse orada bulunmayacaktır” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinan Ateş cinayeti davası 1 Temmuz’da başlıyor: Tarihi duruşmaya Özel, Davutoğlu, Babacan ve Dervişoğlu da katılacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz