Sinan Ateş cinayeti davasında gerginlik: ‘Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz?’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müşteki avukatların, sanık avukatlarının soru sormasına müdahale etmesi üzerine duruşmada tartışma yaşandı. Hakim ‘sessiz olmazsanız dışarıya çıkarırım ‘şeklinde uyarıda bulundu. Müşteki avukatlardan birinin konuşmaya devam etmesi üzerine hakim “avukatı dışarı çıkarın” dedi.

Hakimin talimatı sonrası sanık Serdar Öktem’in savunmasını yaptığı sırada mahkeme salonu karıştı, sesler yükseldi. Müşteki avukatlar bölümünde oturan avukatlar ve siyasetçiler avukatın dışarıya çıkarılmasına engel olmaya çalıştı. Hakimin ‘sessiz olacaksan kalabilirsin’ demesi üzerine avukatlar yerine oturdu.

Bu esnada başka bir müşteki avukat “dışarı çıkaramazsın” şeklinde bağırınca hakim, “Sataşma var” diyerek söz konusu avukatın kolluk kuvvetleri tarafından dışarı çıkarılmasını söyledi. Polisler avukat Buğra Han Bilgin’i dışarı çıkarırken, avukatın dışarı atılmasına tepki gösteren Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da duruşma salonundan çıkarıldı.

Mahkeme salonundaki polislerin harekete geçmemesi üzerine öfkelenen hakim, “Emniyet amirleri neredeler buraya gelsinler. O dışarıya çıkarmayan polisler görevlerini yerine getirmediler. O polisler hakkında tutanağınızı tutun. Ben bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Emri ben vermişim niye yerine getirmiyorsunuz. Neden korkuyorsunuz? Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz?” diye sordu.

Daha sonra Buğra Han Bilge ara verildikten sonra da duruşma salonuna alınmadı.

Gerçek Gündem’e konuşan Bilge, “Olay esnasında başkan salondan çıkmamı istedi. Ben de zorluk çıkarmadan salondan çıktım. Mahkeme başkanı, polisler beni zorla çıkarmadılar diye polisler hakkında tutanak tutturdu. Polis arkadaşlar hakkında tutanak tutulduğu için daha fazla zor durumda kalmasınlar diye salona girmekte direnmedim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinan Ateş cinayeti davasında gerginlik: ‘Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz?’

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz