1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sinan Ateş cinayetinde ilk duruşma: Doğukan abi ‘Ben size ayaklarından vurun demedim mi’ diyerek kızdı

Sinan Ateş cinayetinde ilk duruşma: Doğukan abi ‘Ben size ayaklarından vurun demedim mi’ diyerek kızdı

featured
service

Sinan Ateş cinayeti davası başlıyor: Mahkemeden MHP’nin talebine ret

Mahkeme Başkanı, duruşmanın başında avukatlara söz vererek sanık Eray Özyağcı’ya ilişkin soruları aldı. Özyağcı, “Ben yalnızca Doğukan Abi’mi korumak istedim” diyerek kendisini savundu. Mahkemede, yakalandığı Ankara’daki evde kimin kendisini karşıladığı sorulduğunda, “Suat abi karşıladı” cevabını verdi. Adresi ve konumu kimden aldığının sorulması üzerine ise “Doğukan Çep” yanıtını verdi.

Eray Özyağcı

Vedat Balkaya’nın cinayet sırasında kullanılan motoru nereden temin ettiğine dair bilgisi olup olmadığı sorulduğunda, “Doğukan Abi’nin parasıyla aldık” dedi. Özyağcı, kendisini kaçtığı yerden alan kişinin “Mustafa Kemal” adında bir kişi olduğunu öne sürdü. Ancak iddianameye göre, Özyağcı’yı alan kişi Tolgahan Demirbaş. Özyağcı, Demirbaş yerine “Mustafa Kemal” isimli bir şahıstan bahsederek, kendisini kaçıran ve Gölbaşı’ndan İzmir’e götüren kişinin de bu kişi olduğunu iddia etti. Demirbaş’ın adını vermeyen Özyağcı, Mustafa Kemal isimli kişinin kimlik ve adres bilgilerine sahip olmadığını öne sürdü.

Duruşmada, sanık Doğukan Çep’e söz verildi. Çep, “Ben bu davanın baş aktörüyüm, azmettiriciyim. İfade vermek istiyorum” dedi. Ancak mahkeme başkanı, “Sıranı bekleyeceksin” uyarısında bulundu.

Cinayetin tetikçisi olarak dosyada yer alan sanık Eray Özyağcı, ifade vermeye başladı. Özyağcı, Doğukan Çep’in anlaşmazlık nedeniyle kendisini Sinan Ateş’i vurmak için Ankara’ya gönderdiğini, kendisini de olay yerine Vedat Balkaya’nın götürdüğünü söyledi. Özyağcı, “Aradım aradım ulaşamadım, bir dosya için bana söz vermişti, sözünü tutmadı. Bir para göndermiştim. Ben senin için Sinan Ateş’i ayaklarından vururum’ dedim” ifadelerini kullandı. Sonrasında Suat Abi’yi (Kurt) aradığını ve kalacak yer için yardım istediğini belirten Özyağcı, Doğukan Abi ile beraber otoparka gittiklerini ve “Her şeyi ayarladım, Ankara’ya gitmem kaldı” dediğini aktardı.

Mahkeme başkanı, Özyağcı’ya ifadesi ile savunması arasındaki çelişkileri sordu. Sanık Özyağcı, söylemediği şeylerin ifadeye yazıldığını öne sürdü. Olay anını anlatırken, “Doğukan Sinan’ın yanında iki kişi var, sadece ayaklarından vur uzaklaş dedi. Ben sadece Sinan Ateş’in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim efendim. Bana yanındakiler ateş etti. En son şöyle bir ses duydum: ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diyorlardı” diye savunma yaptı. Mahkeme başkanı ise, “Kamera kayıtlarını izledim, sana doğru koşuyorlardı. Kim reisi vurduk diye bağıracak sana?” diye sordu. Özyağcı, “Ben duyduklarımı söylüyorum vallahi efendim” dedi.

Sinan Ateş cinayeti ifadeleri 1: Doğukan Çep'in anlatımıyla tetikçinin portresiDoğukan Çep

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinan Ateş cinayetinde ilk duruşma: Doğukan abi ‘Ben size ayaklarından vurun demedim mi’ diyerek kızdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz