Sinan Ateş Davasında ‘Pankart’ Savunması Boşa Düştü: İşte İddiaları Çürüten ‘Adres’ Detayı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Temmuz’da başlayan Sinan Ateş davasının ilk gününde savunmasını yapan Demirbaş adresi pankart asmak için istediğini öne sürerek şöyle demişti:

“Cep telefonumdan çıkan yazışmalar bu olaydan 8 ay önce gerçekleşmiştir. Yaşanan üzüntülü bir olay sebebiyle kendisine camia içerisinde tepki oluşmuştu. Bu sebeple arkadaşlar maktulün evine pankart asmak istemişler. Burada pankartın asılacağı yer konusunda çaba sarf edilmiştir. Ben bilgileri kimseye yönlendirmedim. O adresin maktule ait olduğunu bilmiyorum. Bu bilgiyi kimseyle paylaşmadım. “

Demirbaş’ın ‘üzüntülü olay’ olarak bahsettiği ise Ayşe Ateş’in ‘Cinayetin fitilini ateşledi’ dediği Mersin’de yaşanan olaylardı. Ateş’in görevden alınma kararına karşı çıktığı belirtilen dönemin Mersin Ülkü Ocakları başkanı Çağrı Ünel, Mart 2022’de Mersin’de bıçaklı saldırıya uğramış, kavgada silahını ateşlemesi sonucu Emrullah Kaplan adlı ülkücü ölürken 3 kişi de yaralanmıştı.

Davanın 4. gününde savunma yapan Sinan Ateş’in avukatı Onur Altuntaş, Demirbaş’ın iddiasını çürüttü. Altunta, “Dosyada bulunan rapora göre Mersin olayı 15 Mart 2022’de gerçekleşiyor. 10 Mart’ta Mustafa Ensar Aykal’a Sinana Ateş’in adresini sormuş ancak Mersin’deki olay 15 Mart’ta gerçekleşmiş. Bir olayın protesto edilmesi için gerçekleşmesi gerekir. Olay gerçekleşmeden 5 gün önce adresi istemiş” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinan Ateş Davasında ‘Pankart’ Savunması Boşa Düştü: İşte İddiaları Çürüten ‘Adres’ Detayı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz