Sinan Ateş suikastına bakan kritik savcılara tenzili rütbe

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HSK’nın yayımladığı kararnamede, adli yargıda 4 bin 9 hakim ve savcının görev yerinin değiştirildiği belirtildi. 30 Aralık 2022’de suikasta kurban giden Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki kritik bilirkişi raporunu dosyaya kazandıran Durdu Özer’in yanı sıra, dosyada görev alan diğer savcılar da farklı yerlere atandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve önceki başkan Melih Gökçek hakkındaki soruşturmaları yürüten Ankara Memur Bürosu Savcısı Namık Kemal Saltık, Ankara Başsavcıvekili olarak atandı. Diğer yandan, Ankara Başsavcıvekillerinden Adnan Gümüş Batı Başsavcıvekilliğine, Erkan Yüksel ise rütbe düşürülerek Ankara Bölge Adliye Mahkemesi savcılığına gönderildi.

İzmir Adliyesi’nde ‘dinlenme odası’nda cephaneliğini sergileyen fotoğraflarla gündeme gelen İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur, rütbesi düşürülerek Karşıyaka Hakimliği’ne atandı.

Kırklareli’nde 5 Eylül 2023’te meydana gelen sel felaketinde, 6 kişinin hayatını kaybettiği olayın soruşturmasını yürüten savcı Muzaffer Lekesiz, Van Erciş’e savcı olarak atanırken, eşi Merve Lekesiz ise Erciş’e hakim olarak gönderildi. Kırklareli başsavcısı Hazım Arslancı ise Yargıtay Savcısı olarak atandı. Soruşturma ve yargılama süreçleri tartışmalara neden olan bu olayda, heyet üyesi Betül Burgaç Bulut, Kahramanmaraş Pazarcık’a hakim olarak atandı.

HSK’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 13 Haziran 2024 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlanmıştır.

Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 24 Haziran 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinan Ateş suikastına bakan kritik savcılara tenzili rütbe

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz