1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sınırda Schengen eziyeti: Tırlar 24 kilometre kuyruk oluşturdu

Sınırda Schengen eziyeti: Tırlar 24 kilometre kuyruk oluşturdu

featured
service

Türkiye’den aldıkları ihraç ürünlerini Avrupa ülkelerine taşıyan TIR’lar, Hamzabeyli yolu üzerinde 24 kilometreyi bulan kuyruklar oluşturdu. Hamzabeyli’nin 750 kapasiteli TIR parkı da tamamen dolmuş durumda. Şoförler, saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalırken, yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyor.

NTV’de yer alan habere göre; İstanbul’dan aldığı tekstil ürünlerini İngiltere’ye götüren TIR şoförü Nurullah Güneş, yaşadıkları zorlukları şu sözlerle anlattı: “Dün gece saat 02.00’de 35 kilometreden sıraya girdim, daha 18 kilometrem var TIR Parkı’na girmeye. Ne zaman parka ulaşacağımız da belli değil, belki 15 belki de 20 saat sürecek daha kuyrukta bekleyişimiz. Sıkıntının neden yaşandığını bilmiyoruz, keşke bilebilsek. Bu sorunu da sık sık yaşıyoruz burada. Özellikle her sene bu aylarda bu sorun yaşanıyor.”

24 kilometre TIR kuyruğu: Schengen sonrası eziyet! - 6

TIR şoförü Nurullah Güneş, Avrupa’ya gidip gelmelerinin sebeplerini ve yaşadıkları zorlukları şöyle açıkladı: “Hem evimize ekmek götürebilmek hem de Türkiye’ye faydalı olabilmek için bu yolu kat ediyoruz. Ancak bu kuyruklar yüzünden normalde 15 günde tamamladığımız tur 25 gün sürebiliyor. Bu hem maddi hem de manevi olarak büyük bir sıkıntı yaratıyor. Her ihtiyacımızı aracın içinde karşılıyoruz. Evde nasıl yaşıyorsak biz de bu araçların içinde yaşıyoruz. Bunun yanında kaçak göçmen olayları da oluyor, bununla başa çıkmak zorunda kalıyoruz. Uyku uyuyamıyoruz bu yüzden. Her türlü tehlikeyle karşılaşabiliyoruz yol üzerinde. Bir parkta olsak en azından uykumuzu alırız, ihtiyaçlarımızı giderebiliriz. Ama bunları dört dörtlük yaşayamıyoruz bu kuyruklar yüzünden.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sınırda Schengen eziyeti: Tırlar 24 kilometre kuyruk oluşturdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz