1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sınırlı bölgede yetişiyor, fiyatı safrana rakip çıkıyor! Tadını bir kez alan ondan vazgeçemiyor

Sınırlı bölgede yetişiyor, fiyatı safrana rakip çıkıyor! Tadını bir kez alan ondan vazgeçemiyor

featured
service

KAKULENİN FAYDALARI

Osmanlı mutfak kültüründe sıklıkla kullanılan kakule ağız kokusunu önleyerek sindirim sistemi üzerindeki problemleri çözmektedir. Şişkinlik, gaz ve kabızlık gibi problemlere iyi gelen kötü de kalp sağlığını koruyarak diyabet riskini de en aza indirir. Stres ve kaygı gibi ruhsal problemlere karşı etkili olan kakule farklı şekillerde hayatımızın içerisine dahil olmaktadır.

Dünyada vanilya ve safrandan sonra el kapalı baharatları arasında yer alan kakule, Güney Asya’nın sınırı bölgelerinde yetişen ender tür olarak karşımıza çıkıyor. Osmanlı yemek kültürü sayesinde tanıdığımız kakule bitkisi lezzetlerine de çok uzak kalmıyor

Osmanlı yemeklerinde karabiber ve karanfil karıştırılarak çeşnilendirilen kakule, ferahlatıcı bir etkiye sahiptir. Üstelik kuvvetli ve keskin bir tada sahip olmasına rağmen zannedildiği gibi yemeklerin tadını bastırmıyor. Kendine has bir tadı olmasına rağmen Türk kahvesi gibi içeceklerin tadını da bozmadan aroma vermektedir.

Şifalı bir bitki olarak bilinen kakule alternatif tıbbın vazgeçilmez ürünü oluyor. Başta mide rahatsızlıklarına iyi gelmekle birlikte sindirimi sorunları, gaz ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkili bir çözüm buluyor. Ağız kokusunu gideren kakule, kansere karşı etkili bir çözüm sağlıyor.

kakule-2.jpg

Kakule çoğunlukla içeceklerde çay ya da kahve aromasını desteklemek için kullanılmaktadır. Çay olarak kullanmak isteyen kişiler kakule tanelerini demleyerek bal ve limonla tatlandırıp tüketebilmektedir. Kakule yalnızca sıcak içeceklerle değil tatlılarla da mükemmel bir uyum sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sınırlı bölgede yetişiyor, fiyatı safrana rakip çıkıyor! Tadını bir kez alan ondan vazgeçemiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz