1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sinop ve Çevre İllerde Adli Yıl Açılış Törenleri Gerçekleştirildi

Sinop ve Çevre İllerde Adli Yıl Açılış Törenleri Gerçekleştirildi

service

Sinop, Tokat, Kastamonu ve Amasya illerinde yeni adli yılın başlaması dolayısıyla çeşitli törenler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilk tören Sinop’ta, Hükümet Meydanı’nda yapıldı.

Tören, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Pektaş, konuşmasında yargının, devletin üç temel gücünden biri olduğunun altını çizerek, “Adalet, toplumun geleceğinin en önemli güvencesidir. Adaletin sağlanması yargı mekanizmasının görevidir” ifadelerini kullandı.

Tokat’taki adli yıl açılış töreninde Baro Başkanı Volkan Bozkurt çelenk sundu. Bozkurt, “Demokrasinin gereği olarak hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığını savunduk” diyerek, baroların insan hakları ihlallerine karşı duruşunu vurguladı.

Kastamonu’da düzenlenen törende, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özgür Özen, görevi başında şehit olan polis memuru Ahmet Şahan’ı rahmetle andı ve yeni adli yılın hayırlı geçmesini diledi. Kastamonu Barosu Başkanı Özgür Demir, “Son 5 yılda hakim ve avukat sayısında büyük bir artış yaşandı” şeklinde bilgi verdi.

Amasya’da ise Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman ile Baro Başkanı Bahadır Tekeş Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tekeş, adaletin tesisinin önemine vurgu yaparak, “Adaletin tesisi için görevlerini fedakarca yerine getiren tüm yargı mensuplarına başarılar diliyoruz” dedi.

Törenler, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanlarının katılımıyla zenginleştirildi ve yeni adli yılın adalet dolu geçmesi dileğiyle sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinop ve Çevre İllerde Adli Yıl Açılış Törenleri Gerçekleştirildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz