1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sokak hayvanları yasası siyaset kokuyor: Öldürmeyen başkana hapis

Sokak hayvanları yasası siyaset kokuyor: Öldürmeyen başkana hapis

featured
service

Mevcut yasaların sağlıklı uygulanmasıyla çözülebilecek sokak köpekleri konusu gündem haline dönüştürüldü. AK Parti’nin TBMM’ye taşıdığı 17 maddelik sokak hayvanları teklifi ‘ötanazi’ ifadesinin çıkarılmasıyla komisyonda kabul edildi. Ancak muğlak ifadelerle uyutmanın önünü açık bırakılması tepki çekti. Hayvan hakları örgütleri ‘Hangi hayvana ötanazi gerektiğini kim, nasıl belirleyecek?’ sorusunu yöneltti. Katliama kapı aralanacağı kaygısı dile getirildi.

Barınakların da hayvanlar için bir ‘ölüm kampı’na dönüştüğünü vurgulayan aktivistler “Üretimi, satışı yasaklayın ve kısırlaştırma seferberliği başlatın” dedi. Düzenlemede, barınak ve bakımla ilgili yükümlülüğünü yerine getirmeyen belediye başkanlarına 2 yıla kadar hapis cezasının yolunu açan maddenin yer alması ise ‘insani konuya siyaset karıştırılıyor’ eleştirilerine yol açtı. Canların söz konusu olduğu bir meseleye düşen siyaset gölgesinin vicdanları yaraladığı belirtildi.

Sosyal medyada ‘Yasayı Geri Çek’ etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı. Avrupa Parlamentosu üyesi iki vekil ise milletvekillerine mektup gönderip ‘tasarıya hayır deyin’ çağrısı yaptı. Mektupta ‘Yakala, Kısırlaştır, Aşıla ve Yerine Bırak’ yönteminin Hollanda’daki olumlu sonuçları paylaşıldı. Ünlü Fransız oyuncu Brigitte Bardot da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Türkiye’nin eleştirilecek bir ülke haline gelmesine izin vermeyin” sözleriyle seslendi.

Cumhurbaşkanı, sokak köpekleri düzenlemesinin Meclis tatilinden önce Genel Kurul’a sunulacağını belirtip “Vekillerimizden kararlı bir duruş bekliyorum. Asla taviz yok. Bu işi bitireceğiz” dedi. Eleştirilere sert tepki gösterdi: Kim ne derse desin böyle bir sorun var. Millet de çözmemizi istiyor. Kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Timsahın gözyaşları merhametten değildir.

2507krt01a-tum.jpg

Sokak hayvanlarına “ötanazi” yolunu açan kanun teklifi, tepkilere rağmen TBMM Komisyonu’nda kabul edildi. İktidar, Meclis tatile girmeden düzenlemeyi yasalaştırmaya çalışırken yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediye başkanlarına iki yıl hapis öngören madde “siyasi hesaplaşma” tartışmasına yol açtı. Çözüm olarak, yasanın geri çekilerek ortak mekanizma kurulması önerildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sokak hayvanları yasası siyaset kokuyor: Öldürmeyen başkana hapis
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz