1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika! 9. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu! Kadınlar evlendikten sonra bekarlık soyadını kullanamayacak

Son dakika! 9. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu! Kadınlar evlendikten sonra bekarlık soyadını kullanamayacak

featured
service

CHP’li Emir ‘AK Parti söz verdi’ diyerek açıkladı: Etki Ajanlığı 9. Yargı Paketi’nden çıkarılıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Meclis Başkanlığına sunulan paketle ilgili basın toplantısı düzenleyerek, teklifin içeriği ile ilgili bilgi verdi. Güler, casuslukla ilgili bir düzenlemenin daha sonra gelecek tekliflerde yer alacağını açıkladı.

Güler “etki ajanlığı” düzenlemesinde, bilgi ve belge teminine dayanan casusluk suçunun (TCK 339) teknolojinin bugün geldiği noktada yetersiz kaldığını belirtti.

Bir istihbarat örgütü ya da bir ülke adına, TCK’yı ihlal eden değişik suçlar işlenebildiğine dikkat çeken Güler, bunun çerçevesinin daha somut, daha kesin delillerle belirlenmesinin sağlanması gerektiğine dikkat çekerek, bunun gelecek teklifler de yer alacağını söyledi.

Mevcut kanuni düzenlemelerin yetersiz kaldığına dikkat çeken Güler, Türkiye’de suç işlemiş kişi ya da yapılarla da etkin mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ancak “Etki ajanlığı” gibi bir düzenlemenin daha önce hiç yer almadığına dikkat çeken Güler, “Halen ne içerdiğini öğrenmiş değiliz. Keşke içerikten de bahsedilseydi.” değerlendirmesi yaptı.

Öte yandan AYM kadınların evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamamasının eşitlik ilkesinin ihlali olduğuna karar vererek ilgili yasa maddesini iptal etmişti. (26 Ocak 2024) Bu düzenleme yeniden getiriliyor.

“Evlenen kadının soyadına ilişkin olarak düzenleme getiriyoruz.” diyen Güler, kullanılacak soyadı nedeniyle aile bütünlüğünün zarar görmemesi ve çocukların olumsuz etkilenmemesi amacıyla, kadınların evlenince eşlerinin soyadını alacağını ve isterlerse önceki soyadlarını da kullanabileceklerine yönelik bir düzenleme teklif ettiklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika! 9. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu! Kadınlar evlendikten sonra bekarlık soyadını kullanamayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz