1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika! Bakan Yerlikaya müjdeli haberi duyurdu

Son dakika! Bakan Yerlikaya müjdeli haberi duyurdu

featured
service

Sultan Dağ ve Zeynep Nibat’ın Eylemleri

Bakan Yerlikaya, operasyonun Gercüş kırsalında gerçekleştirildiğini ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklar, ATAK taarruz helikopterleri ile J-SİHA’ların da operasyona destek verdiğini söyledi. Yerlikaya, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucularının katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandığını ve teröristlerin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Operasyonun Detayları

Bakan Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristlerden Beritan Amara kod adlı Sultan Dağ ve Zeynep Cudi kod adlı Zeynep Nibat’ın, güvenlik güçlerine karşı düzenlenen birçok saldırıya katıldıklarını açıkladı. Yerlikaya, bu teröristlerin 6 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 19 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı toplam 9 saldırıya katıldıklarının tespit edildiğini belirtti.

Geçmiş Saldırılar ve Detayları

Sultan Dağ ve Zeynep Nibat’ın katıldığı eylemler arasında, 29 Şubat 2016’da Şırnak İdil kırsalında düzenlenen operasyonda 5 güvenlik görevlisinin yaralandığı EYP’li saldırı ve 7 Kasım 2016’da Şırnak merkezde bir güvenlik görevlisinin şehit edildiği silahlı saldırı bulunuyor. Ayrıca, 19 Haziran 2018’de Şırnak Güçlükonak kırsalında düzenlenen operasyonda 1 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı EYP’li saldırıya da katıldıkları tespit edildi.

Batman’da Büyük Operasyon

23 Ekim 2018’de Mardin Dargeçit kırsalında 1 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı silahlı saldırı ve 9 Aralık 2019’da Şırnak İdil kırsalında 2 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 9 güvenlik görevlisinin yaralandığı EYP’li saldırıya da karışan teröristlerin, 16 Haziran 2019’da İdil kırsalında bir güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 1 güvenlik görevlisinin yaralanması ve 27 Nisan 2020’de Şırnak merkez kırsalında sivil bir araca yönelik EYP’li saldırıda bir güvenlik görevlisinin yaralanması eylemlerine katıldıkları belirtildi.

11 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bayram tatili süresince, kahraman jandarma komandoları tarafından 2’si kırmızı, 4’ü turuncu, 2’si gri kategoride olan toplam 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, operasyona katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı, jandarmayı ve güvenlik korucularını tebrik etti. Yerlikaya, “Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika! Bakan Yerlikaya müjdeli haberi duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz