1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika beklenen haber geldi! Ankara İstanbul ve İzmir için müjde

Son dakika beklenen haber geldi! Ankara İstanbul ve İzmir için müjde

featured
service

Sıcak Havalar ve Sağlık Önerileri

İstanbul’da bugün sıcaklıklar 34-37 derece aralığında seyrederken, Ankara 35 derece, İzmir ve Bursa 40 derece, Antalya ise 38 derece sıcaklıkla güneş çarpması tehlikesinin en yüksek olduğu seviyelerde bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), aşırı sıcaklara karşı vatandaşları uyarıyor ve özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında yaşlı, hasta ve hamile bireylerin güneş altında uzun süre kalmamaları konusunda çağrıda bulunuyor.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

İstanbul, Ankara ve İzmir’de Sıcaklık Durumu

Sıcak hava dalgasının getirdiği risklere karşı alınabilecek önlemler arasında, en sıcak saatlerde dışarı çıkmaktan kaçınmak, bol sıvı tüketmek ve hafif giysiler tercih etmek yer alıyor. Ayrıca, orman yangını riskine karşı da dikkatli olunması gerekiyor. AKOM, sıcaklıkların 35 derecenin üzerine çıkmasının beklendiğini ve bunaltıcı havanın hafta boyunca süreceğini tahmin ediyor. Bu nedenle, özellikle risk grupları için sıcaklığın en etkili olduğu saatlerde dikkatli olunması büyük önem taşıyor.

Önümüzdeki günlerde İstanbul’da hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerinde seyretmesi beklenirken, Cumartesi günü sıcaklıkta beklenen düşüşle biraz serinleme yaşanacak. İzmir ve Ankara’da da aynı gün hava biraz serinleyecek. Vatandaşların, sıcak hava dalgası süresince sağlık önerilerine uymaları ve özellikle riskli saatlerde dışarıda bulunmamaları önem arz ediyor. Sıcak hava dalgasının etkileri ve alınması gereken önlemler konusunda yetkililerin uyarılarına kulak vermek, olası sağlık sorunlarının ve orman yangınlarının önüne geçebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika beklenen haber geldi! Ankara İstanbul ve İzmir için müjde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz