1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika çok büyük yangın çıktı! Çok acil ekipler sevk edildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika çok büyük yangın çıktı! Çok acil ekipler sevk edildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var

featured
service

Yangının Kontrol Altına Alınması

Yangına müdahale eden ekipler, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile birlikte yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının saat 22.15’te Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi’nde başladığını ve rüzgarın etkisiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerine yayıldığını belirtti.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Ekiplerin Yoğun Çalışmaları

Yangının, Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallelerine doğru ilerlediğini ifade eden Yerlikaya, ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışmaları sonucu yangının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Yangında Diyarbakır’da 3, Mardin’de ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Can Kayıpları ve Yaralılar

İçişleri Bakanı Yerlikaya, yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğini belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yangından 10’u ağır olmak üzere toplam 44 kişinin etkilendiğini bildirdi. Yangın nedeniyle bölgeye 35 ambulans ve 7 UMKE timi sevk edildi.

Resmi Açıklamalar ve Taziye Mesajları

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Vali Su’nun ifadelerine yer verildi. Su, “İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 yaralı vatandaşımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum,” dedi.

Mardin Valiliği’nden Açıklamalar

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu ile birlikte Mazıdağı Kaymakamlığı önünde yaptığı açıklamada, yangının itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Akkoyun, yangına 41 araç ve 150 personel ile müdahale edildiğini, yangın dolayısıyla 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 19 vatandaşın yaralandığını bildirdi.

Yangının Ardından

Yangında yaralanan 19 kişiden 5’i Diyarbakır’a, 2’si ise Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildi. Vali Akkoyun, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, vefat edenlere Allah’tan rahmet diledi. Bu büyük yangın, bölgedeki vatandaşlar için büyük bir üzüntü ve endişe kaynağı oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika çok büyük yangın çıktı! Çok acil ekipler sevk edildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz