1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika herkes meraktaydı! İnstagram ne zaman açılacak? AK Parti duyurdu

Son dakika herkes meraktaydı! İnstagram ne zaman açılacak? AK Parti duyurdu

featured
service

Hasan Basri Yalçın’dan Açıklamalar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram’a erişim engeli uygulama kararını 2 Ağustos’ta açıkladı. Engelin kaldırılması için firma yetkilileri ve Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan toplantılarda anlaşmaya varılamadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin taleplerinin kabul edilmesi durumunda engelin kaldırılabileceğini duyurdu.

( = window. || []).push({});

BTK ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Çabaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, canlı yayında Instagram’a getirilen erişim engeli hakkında konuştu. Yalçın, mecraların kısıtlanmasının istenmeyen bir durum olduğunu belirtti ve ifade özgürlüğü gibi kavramların yanlış yerlere odaklanıldığını söyledi. Yalçın, ABD merkezli sosyal medya şirketlerinin Türkiye’den çeşitli kazançlar elde ettiğini vurguladı.

Şirketlerin Hukuka Uyması Gerektiğini Belirtti

Yalçın, internet mecralarının hukuka uygun davranmaları gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’nin, sosyal medya platformlarıyla herhangi bir sorunu olmadığını ifade eden Yalçın, bu şirketlerin Türkiye’nin kurallarına uyması gerektiğini belirtti. Sosyal medya platformlarının, diğer sektörlerdeki şirketler gibi titizlikle Türkiye’nin kurallarına uyması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Kurallara Uygunluk ve Türkiye’nin Talebi

Yalçın, ABD ve İngiltere’nin kurallarına uyulması gerektiği gibi, sosyal medya platformlarının da Türkiye’nin kurallarına uyması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin bir “muz cumhuriyeti” olmadığını ifade eden Yalçın, uluslararası standartların yanı sıra ülkenin kendi hukuki kurallarına da uyulması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika herkes meraktaydı! İnstagram ne zaman açılacak? AK Parti duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz