1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika!.. İstanbul’da kamyon, çekici ve TIR’lara trafik yasağı: E-5’e TEM’e çıkanlara ağır ceza

Son dakika!.. İstanbul’da kamyon, çekici ve TIR’lara trafik yasağı: E-5’e TEM’e çıkanlara ağır ceza

featured
service

İstanbul Valiliği, Kurban Bayramı tatili ve 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle trafikte yaşanabilecek yoğunluğun ve olumsuzlukların en aza indirilmesi amacıyla bir dizi trafik tedbiri aldı.

İçişleri Bakanlığı’nın “Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı” kapsamında alınan önlemler, ağır tonajlı araçların belirli gün ve saatlerde şehir içi trafiğe çıkışını sınırlamayı hedefliyor. İşte detaylar:

Kamyon, çekici, tır gibi ağır tonajlı araçların, 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06:00’dan itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05:00’a kadar D-100 Karayolu, O-7 (Kuzey Marmara), O-3 (TEM) ve tüm bağlantı yolları ile İstanbul’un doğu çıkış yönünde seyretmelerine izin verilmeyecek. Bu karar, bayram tatili süresince şehirdeki trafik akışını rahatlatmayı amaçlıyor.

Bozulabilir gıdalar (yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri), canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık hayvanlar ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtlar için ise bazı istisnalar tanındı. Bu tür araçlar, ana arterler dışındaki güzergâhlarda seyredecek ve zorunlu hallerde ana arterlerde en kısa süreyle bulunacak şekilde hareket edecekler.

İstanbul'da TEM Otoyolu'nda trafik yoğunluğu yaşanıyor

Ağır tonajlı araçların doğu-batı yönünde şehre girişleri konusunda herhangi bir kısıtlama getirilmedi. Bu sayede, şehir içi ve şehirler arası lojistik akışın devamlılığı sağlanmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika!.. İstanbul’da kamyon, çekici ve TIR’lara trafik yasağı: E-5’e TEM’e çıkanlara ağır ceza
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz