1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son dakika korkunç haber geldi! Covid-19 hortladı: Bu belirtiler varsa hemen hastaneye gidin

Son dakika korkunç haber geldi! Covid-19 hortladı: Bu belirtiler varsa hemen hastaneye gidin

featured
service

Bu yeni varyantın Omicron ailesinin bir üyesi olduğunu belirten Prof. Dr. Özkaya, “Flirt varyantı, Omicron ailesinin bir parçası olarak, çeşitli mutasyonlarla şekillenmiş durumda. Bu yeni varyantın adı, geçirdiği mutasyonlardan gelen harflerin bir kombinasyonuyla oluşturuldu. Şu an için Türkiye’de henüz tespit edilmemiş olsa da, Avrupa ve Amerika’da başlamış olan bu salgının ülkemize de gelmesi kaçınılmaz görünüyor” diye konuştu.

‘Flirt’ Varyantı Omicron Ailesinden

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Prof. Dr. Şevket Özkaya, Covid-19’un yeni varyantı olan ‘flirt’ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Amerika’da bildirilen bu yeni varyantın, hızla Avrupa’ya doğru yayıldığını ifade etti. “Yeni varyantın özellikle Amerika’da hızla yayıldığını gözlemliyoruz ve bu durumun Avrupa’ya da sirayet ettiğini biliyoruz. Şu anda neredeyse her üç vakadan birinin bu yeni varyantla enfekte olduğunu tespit ettik” dedi.

Tatil ve Toplu Etkinlikler Risk Yaratıyor

Prof. Dr. Özkaya, “Amerika ve Avrupa bu konuda biraz daha rahatlar çünkü yaz aylarında açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar ve virüsün yayılma hızının düşük olacağını düşünüyorlar. Ancak bizim ülkemizde yaz aylarıyla birlikte yurt dışı tatilleri, hac ziyaretleri, düğünler ve bayram gibi toplu etkinlikler risk oluşturuyor” dedi.

Kanser Hastaları ve Risk Altındaki Gruplar

Flirt varyantının özellikle kanser hastaları için büyük bir risk taşıdığını vurgulayan Özkaya, “Bu yeni varyantın belirtileri arasında uzun süreli şikayetler yer alıyor. Bazı günler iyiyken, bazı günler eklem ağrıları ve halsizlik gibi belirtiler baş gösteriyor. Öksürük ise geçmek bilmiyor. Özellikle kemoterapi gören ve vücut direnci düşük olan kişiler, bu virüsle karşılaştıklarında akciğer tutulumu ile ciddi sağlık sorunları yaşayabiliyor” dedi.

Yaşlılar ve Bağışıklık Sistemi Zayıf Olanlar Dikkat!

Özkaya, “Özellikle yurt dışı tatilinden veya hacdan dönen kişiler, yaşlı ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerle temas etmemelidir. Bu yaz yeni varyantın damgasını vuracağını ve sağlık açısından önemli riskler taşıdığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Kanser hastası olan ve kemoterapi alan bir kişide virüsün ciğerlere hızla indiğini gözlemlediklerini belirtti.

Gelecek Günlerde Neler Bekleniyor?

Covid-19’un yeni varyantı Flirt’in etkileri ve yayılma hızına ilişkin Prof. Dr. Özkaya’nın uyarıları dikkate alınmalı. Bu varyantın özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler üzerinde ciddi etkileri olabileceği unutulmamalıdır. Sağlık otoritelerinin ve bireylerin bu konuda gerekli önlemleri alması, salgının kontrol altında tutulabilmesi için büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika korkunç haber geldi! Covid-19 hortladı: Bu belirtiler varsa hemen hastaneye gidin
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz