1. Haberler
  2. Gündem
  3. Son kafile de Mekke’de! 85 bin hacı kutsal topraklara ulaştı

Son kafile de Mekke’de! 85 bin hacı kutsal topraklara ulaştı

featured
service

Heyecanla beklenen haç mevsimi başladı! Türkiye’den ilk kafilenin 9 Mayıs’ta yola çıkmasıyla başlayan hacı adaylarının kutsal topraklara yolculuğu tamamlandı. Dün akşam Mekke’ye varan son kafileyle birlikte Türkiye’den yola çıkan 84 bin 942 hacı adayı Mekke ve Medine’ye ulaştı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) organizasyonuyla yola çıkan hacılar, yoğunluğun yaşandığı Mekke’de Kabe ziyaretlerini sürdürüyor. Hacı adayları, kutsal topraklardaki günlerini umre yaparak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tavaf yaparak ve kutsal yerleri ziyaret ederek geçiriyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sene 84 bin 942 vatandaşın hac ibadeti için kutsal topraklara geleceğini açıklamıştı. Bu sayının yüzde 53’ünü kadın, yüzde 47’sini ise erkeklerin oluşturduğu ve hacı adaylarının yaş ortalamasının 60 olduğu belirtildi.

Hacı adayları, Mekke’de Kabe’yi ziyaret etmenin yanı sıra Mina, Arafat ve Muzdelife’yi de ziyaret ederek haccın farzlarını yerine getiriyor. Ayrıca Hacerü’l-esved’i tavaf ediyor, Safa ve Merve tepeleri arasında sa’y yapıyor ve şeytan taşlama ritüelini gerçekleştiriyor.

Hac mevsimi, Kurban Bayramı’nın 4. günü olan 11 Temmuz’da sona erecek. Hacı adayları, bu tarihe kadar kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirip, dualar edip, sevap kazanacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son kafile de Mekke’de! 85 bin hacı kutsal topraklara ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz