Sonunda bu da oldu: İmam hatibe öğrenci gönderen öğretmene rüşvet!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul müdürlerine gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Görev almak isteyen öğretmenler, (ikna kabiliyeti yüksek ve gayretli) bir öğrencinin imam hatipli olmasının nesilleri etkileyen bir İslami hizmet olacağının şuurunda olan arkadaşlarla özel görüşelim. Okullarımız başarılı öğrenciyi sahada çalışmadan bulamayacaktır. Konunun hassasiyetle üzerinde duralım. En azından çevre okullarda öğretmen bulundurmaya gayret edelim. Öğretmene mali külfet olmamak adına masrafları için 3 bin TL verilecektir.”

Eğitim İş Sendikası 6 No’lu Şube Başkanı Önder Yılmaz, “AKP döneminde sıkça rastladığımız okul türleri arasındaki ayrım, sansürsüz bir biçimde yeniden hortlamış görünüyor. Siyasal iktidar eğitimi milli bir mesele görmekten çok kendisine seçmen devşireceği bir mekanizma olarak algılıyor. Bu okul türleri arasında alenen ayrımcılık olduğu gibi bir işi kaynağı belli olmayan bir parayla öğretmenlere yaptırmaya çalışmak ve ‘başarı belgesi’ni alenen rüşvet olarak kullanmak olarak değerlendirilebilir. Oysa başarı belgeleri eğitimde örnek olacak hizmeti geçen öğretmenlere verilen bir belgedir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sonunda bu da oldu: İmam hatibe öğrenci gönderen öğretmene rüşvet!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz