1. Haberler
  2. Gündem
  3. Soykırımın birinci yılı için düzenlenen eyleme engel ‘Gençleri Değil Ticareti Engelle’

Soykırımın birinci yılı için düzenlenen eyleme engel ‘Gençleri Değil Ticareti Engelle’

featured
service

İsrail’in katliamları bir yıldır sürerken dünyanın bir çok bölgesinde katliam bir yıldır devam ettiği için protestolar düzenlendi. ‘Filistin için 1000 Genç’ grubu Şişhane Tünel Meydanı’nda Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümünde ‘ticaret bitmedi gemiler gidiyor’ diyerek İstanbul Ticaret Müdürlüğü’ne yürümek için eylem yapıldı. Polis eylem alanına kurduğu barikatla protestocuların yürümesini engelledi. Tünel Meydanı’nda toplanan grup üyelerinden Ünsal Uslu grup adına ilk açıklamayı yaparak ‘Biz bu engellemeleri kabul etmiyoruz, İl Ticaret Müdürlüğü önüne gidip sözümüzü söyleyeceğiz’ dedi.

“Bugün burada İl Ticaret Müdürlüğü önüne gidip israille ticaret kesilsin demek için toplandık. Biz artık sözde Filistinle dayanışmak için yapılan sessiz yürüyüşlerden bıktık. Cumhurbaşkanının, bakanalrın ekranlar karşısında, meydanlarda İsraile lanet okuyup işbirliği yapmaya devam etmesinden bıktık. Sizden kuru laf değil, israil’e yaptırım istiyoruz. Ticareti kesin, işbirlikçi olmayın, iki yüzlü politikaları bırakın. Ama siz Filistinden taraf olmayı değil işbirlikçi olmayı seçiyorsunuz. İsrail’den, soykırımdan taraf olmayı seçiyorsunuz.İsrail bu soykırımı sizin gibi işbirlikçiler sayesinde yapabiliyor.”

İktidara seslenerek Azerbeycan’dan Ceyhan Limanı’na gelen petrolün gemilerle İsrail’e taşındığını belirten Uslu, bu petrolün yalnızca varil başına 80 sente petrolü İsrail’e taşıdığını vurguladı. Uslu, ‘Üç kuruş için Filistin davasını satıp da meydanlarda çıkıp konuşmaya utanmıyor musunuz? Ticaret kesildi diye halka yalan söylemeyin. Çıkın açık açık İsraile petrol taşıyoruz deyin’ dedi.

yeni-proje-7-kopyasi-11.jpg

‘Filistin için 1000 Genç’ grubu ankara olgunlar caddesinde de ticaretin kesilmesiyle düzenledikleri protestoda eylemin yapılmasına izin verilmeyen polisler 20 kişiyi gözaltına aldılar. Sosyal medya hesaplarından ‘Ankara’da işkenceyle gözaltına alınan arkadaşlarımızdan selam var! Ters kelepçeyle, taciz edilerek gözaltına alınan arkadaşlarımız, Taksim ablukasında direnenlere ve Boğaziçi Üniversitesinde yürüyüşü engellenen kadınlara selam yolluyor!’ diyerek arkadaşlarının aynı anda Ankara’da gözaltına alındığını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Soykırımın birinci yılı için düzenlenen eyleme engel ‘Gençleri Değil Ticareti Engelle’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz